Wegański biszkopt z kremem i musem truskawkowym - Przepis
Biszkopty i rolady

Wegański biszkopt z kremem i musem truskawkowym

Wegański biszkopt z kremem i musem truskawkowym

  • 02:00
  • 16
  • Średni
02:00
16
Średni

Dzisiaj mam dla Was letnią klasykę, ale w wersji bez nabiału oraz jajek! 💚 Biszkopt z kremem kokosowym i musem truskawkowym idealnie sprawdzi się jako dodatek do niedzielnej, popołudniowej kawki! Koniecznie dajcie mi znać jak Wam smakował.🍓

Składniki

Wegański biszkopt:
  • 200 ml napoju sojowego
  • 1 łyżeczka octu jabłkowego
  • 70 ml oleju rzepakowego
  • 200 g mąki pszennej
  • 0,5 łyżeczki Sody oczyszczonej Dr. Oetkera
  • 1 łyżeczka Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
  • 100 g cukru
Krem kokosowy:
  • śmietanka kokosowa z 2 puszek mleka o zaw. 91% ekstraktu miąższu z kokosa*
  • 60 g cukru pudru
  • 1 łyżeczka Pasty z wanilii Dr. Oetkrea
Mus truskawkowy:
  • 300 g truskawek
  • 150 ml wody
  • 4 g agaru
  • 30 g cukru pudru
  • 15 ml soku z cytryny

Przed otwarciem mleko kokosowe powinno być przechowywane w lodówce minimum 12 godzin. Dzięki temu śmietanka oddzieli się łatwo od reszty mleka.

Składniki
Wegański biszkopt:
  • 200 ml napoju sojowego
  • 1 łyżeczka octu jabłkowego
  • 70 ml oleju rzepakowego
  • 200 g mąki pszennej
  • 0,5 łyżeczki Sody oczyszczonej Dr. Oetkera
  • 1 łyżeczka Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
  • 100 g cukru
Krem kokosowy:
  • śmietanka kokosowa z 2 puszek mleka o zaw. 91% ekstraktu miąższu z kokosa*
  • 60 g cukru pudru
  • 1 łyżeczka Pasty z wanilii Dr. Oetkrea
Mus truskawkowy:
  • 300 g truskawek
  • 150 ml wody
  • 4 g agaru
  • 30 g cukru pudru
  • 15 ml soku z cytryny
Zobacz ten przepis na ws.pl
Biszkopty i rolady ->

Przepisy z kategorii Biszkopty i rolady