Biszkopty i rolady

Biszkopt czekoladowy

Biszkopt czekoladowy

  • 01:00
  • 12
  • ┼Üredni
01:00
12
Średni

Wypróbuj prosty przepis na klasyczny biszkopt czekoladowy. Puszysty i mi─Ökki. Upieczony w okr─ůg┼éej formie b─Ödzie idealny na tort, za┼Ť w prostok─ůtnej sprawdzi si─Ö ┼Ťwietnie do ciast przek┼éadanych.

Polecam ÔŁĄ´ŞĆ

 

Składniki

Biszkopt:
  • 6 jajek rozm. L (osobno bia┼éka i ┼╝├│┼étka)
  • 170 g cukru drobnego
  • 1 ┼éy┼╝eczka Cukru z wanili─ů Dr. Oetkera
  • 110 g m─ůki pszennej
  • 40 g Ciemnego kakao Dr. Oetkera
  • 1/2 ┼éy┼╝eczki Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
Składniki
Biszkopt:
  • 6 jajek rozm. L (osobno bia┼éka i ┼╝├│┼étka)
  • 170 g cukru drobnego
  • 1 ┼éy┼╝eczka Cukru z wanili─ů Dr. Oetkera
  • 110 g m─ůki pszennej
  • 40 g Ciemnego kakao Dr. Oetkera
  • 1/2 ┼éy┼╝eczki Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
Zobacz ten przepis na ws.pl
Biszkopty i rolady ->

Przepisy z kategorii Biszkopty i rolady

Wszystkiego słodkiego
00:50
12
Średni
Biszkopt