1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Ciasta bez pieczenia
  4. Ciasto Kinder Country

Ciasto Kinder Country

Magda - zdjęcie profilowe
Magda Autor Zaktualizowano:
5/5 1 ocena

Najlepsze na świecie batoniki w wersji XXL, czyli ciasto Kinder Country. Nie bez znaczenia jest fakt, że ciasto przygotujecie bez pieczenia - szybki i prosty pomysł na deser, który pokochają dzieciaki (dorośli też nie przejdą obok niego obojętnie).

Między herbatnikami znajdziesz masę o smaku białej czekolady, z dodatkiem pasty waniliowej i płatków śniadaniowych Kangus, czyli ziaren pszenicy oblanych pysznym miodem. Całość obficie oblana gęstą czekoladową polewą 🍫

Ciasto Kinder Country świetnie sprawdzi się na dziecięcym przyjęciu i jest dobrą alternatywą dla gotowych batoników.

 

Przepis powstał w ramach współpracy reklamowej z markami: Dr. Oetker, Bosch oraz Barry Callebaut.

 

 


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Masa z białej czekolady:

  • Krok 1

    Formę wyłóż papierem do pieczenia. Na dnie poukładaj herbatniki.

  • Może się przydać

    Metalowa prostokątna forma do pieczenia Wilton o wymiarach 33 x 29,3 cm. Doskonale się sprawdzi się w twojej kuchni. Łatwa w czyszczeniu, równomiernie rozprowadza ciepło, dzięki czemu wypieki będą równomiernie wypieczone.

    Może się przydać
  • Krok 2

    Czekoladę zalej gorącą smietanką. Po kilku minutach wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia się czekolady. Jeśli pozostaną grudki, możesz zblendować krem.

  • Krok 3

    Mascarpone przełóż do miski, dodoaj pastę z wanilii.

  • Krok 4

    Przelej schłodzoną śmietankę, ubij. Na koniec dodaj rozpuszczoną czekoladę i wymieszaj krótko tylko do połączenia się składników. Do kremu wmieszaj płatki Kanguski.

  • Krok 5

    Masę przełóż na warstę herbatników, wyrównaj.

  • Krok 6

    Poukładaj kolejną warstwę ciasteczek.

Polewa:

  • Krok 7

    Czekolady: mleczną i ciemną zalej gorącą śmietanką. Po kilku minutach wymieszaj. Całkowicie rozpuszczoną czekoladę przelej na wierzch ciasta. Możesz posypać niedużą ilością płatków dla ozdoby.

  • Wszystkiego Słodkiego poleca

    Mleczna czekolada 823 Callebaut oferuje intensywnie kakaowy smak ze słodkimi, karmelowymi i owocowymi nutami w doskonałej harmonii. Doskonała do robienia różnorodnych wyrobów cukierniczych.Ta czekolada zawiera 100% masła kakaowego (żadnych innych tłuszczów roślinnych) oraz niesamowicie aksamitnie gładką i kremową konsystencję.

    Wszystkiego Słodkiego poleca

Warto wiedzieć:

⭐ Baw się dekoracjami! Dodaj chrupkości, koloru i smaku chrupiącymi ciasteczkami w belgijskiej czekoladzie Crispearl's Mona Lisa 🛒.

Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/ciasta-bez-pieczenia/ciasto-kinder-country

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej