Ciasta bez pieczenia

Tarta z białą czekoladą i jeżynami

Tarta z białą czekoladą i jeżynami

  • 03:50
  • 12
  • Średni
03:50
12
Średni

Moja tarta bez pieczenia z  białą czekoladą i jeżynami z pewnością wprawi Was w doskonały nastrój. 😊 Kruchy spód, a na nim krem z białej czekolady i serka mascarpone, który dodatkowo przełamałam kwaśnymi owocami. To idealne połączenie! Do dekoracji polecam wykorzystać jadalne kwiaty, dzięki którym deser wygląda niesamowicie. Co myślicie o takiej propozycji? Czekam na Wasze opinie. 😊

Składniki

Nadzienie:
  • 250 ml śmietanki 30%
  • 100 g białej czekolady
Spód:
  • 100 g płatków kukurydzianych
  • 50 g wiórków kokosowych
  • 100 g masła
  • 100 g białej czekolady
Nadzienie:
  • 250 g serka mascarpone
  • 1 łyżeczka Cukru ze skórką cytrynową EKO z Włoch Dr. Oetkera
  • 250 g jeżyn
Dodatkowo:
  • kwiaty jadalne do dekoracji
Składniki
Nadzienie:
  • 250 ml śmietanki 30%
  • 100 g białej czekolady
Spód:
  • 100 g płatków kukurydzianych
  • 50 g wiórków kokosowych
  • 100 g masła
  • 100 g białej czekolady
Nadzienie:
  • 250 g serka mascarpone
  • 1 łyżeczka Cukru ze skórką cytrynową EKO z Włoch Dr. Oetkera
  • 250 g jeżyn
Dodatkowo:
  • kwiaty jadalne do dekoracji
Zobacz ten przepis na ws.pl
Ciasta bez pieczenia ->

Przepisy z kategorii Ciasta bez pieczenia