1. Strona g艂贸wna
  2. Przepisy
  3. Ciasta czekoladowe
  4. Ciasto Bounty

Ciasto Bounty

Ciasto Bounty wszystkiego s艂odkiego
Ciasto Bounty wszystkiego s艂odkiego
Magda - zdj臋cie profilowe
Magda Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Tym razem co艣 dla mi艂o艣ników kokosowo-czekoladowych smaków馃ゥ馃崼 Oto przepis na ciasto Bounty, które przeniesie Was na s艂odk膮, rajsk膮 wysp臋. Wyobra藕cie sobie po艂膮czenie mi臋kkiego kokosowego wn臋trza z intensywnie czekoladowym spodem i polew膮 – to przepis na niebia艅ski deser. Wypróbujcie koniecznie!

 

Przepis powsta艂 w ramach wspó艂pracy reklamowej z markami: Dr. Oetker, Bosch, Lurpak, Callebaut oraz Bakal.


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudno艣ci
艁atwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Sp贸d Bounty

  • Krok 1

    Mas艂o rozpu艣膰 i odstaw do wystudzenia. Form臋 o wymiarach  33 x 23 cm wy艂ó偶 papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzej do 180°C.

    forma wy艂o偶ona papierem do pieczenia, w miseczce rozpuszczone mas艂o Lurpak
  • Krok 2

    W du偶ej misce zmiksuj krótko jajka z cukrem, dodaj rozpuszczone, przestudzone mas艂o i pozosta艂e suche sk艂adniki. Wymieszaj delikatnie rózg膮 do po艂膮czenia si臋 sk艂adników.

    na blacie miseczki z m膮k膮 i kakao, proszkiem do pieczenia, mas艂o lurpak i ubite jajka w szklanej misce
  • Krok 3

    Ciasto prze艂oz do formy.

    sp贸d ciasta czekoladowego przed pieczeniem
  • Krok 4

    Piecz przez 20 minut w temperaturze 180°C.

    upieczony sp贸d do ciasta kokosowego bounty
  • Krok 5

    Po upieczeniu i wystudzeniu, nas膮cz ciasto.

    upieczony sp贸d Bounty, obok miseczka z ponczem i p臋dzelkiem do nas膮czania

Krem kokosowy

  • Krok 6

    Do garnka przelej mleko kokosowe, dodaj cukier i zagotuj.

    w garnku mleko kokosowe obok wi贸rki kokosowe Bakal
  • Krok 7

    W mleku wymieszaj budy艅 i przelej do gotuj膮cego mleka kokosowego, dodaj wiórki kokosowe i zagotuj ca艂y czas mieszaj膮c. Gotuj do momentu a偶 powstanie masa budyniowa. Prze艂ó偶 do miski, przykryj foli膮 spo偶ywcz膮 i odstaw do wystudzenia.

    na kuchence garnek z mlekiem kokosowym, obok w naczyniu wymieszany budy艅 Dr. Oetkera
  • Krok 8

    Wystudzony krem kokosowy zmiksuj z serkiem mascarpone.

    w miseczce krem kokosowy obok w miseczce serek mascarpone
  • Krok 9

    Wy艂ó偶 na ciasto czekoladowe i wyrównaj.

    forma z ciastem z kremem kokosowym

Polewa czekoladowa

  • Krok 10

    Czekolad臋 zalej gor膮c膮 艣mietank膮, po kilku minutach kiedy czekolada si臋 rozpu艣ci dok艂adnie wymieszaj.

    czekolada callebaut 811 i 823 i naczynie z gor膮c膮 艣mietank膮 i czekolad膮
  • Krok 11

    Polew臋 przelej na ciasto i posyp wiórkami. Odstaw na kilka godzin do lodówki.

    ciasto w formie z polew膮 czekoladow膮 i wi贸rkami kokosowymi
Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/ciasta-czekoladowe/ciasto-bounty

Oce艅 przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Wi臋cej