Ciasto Bounty



Tym razem co艣 dla mi艂o艣ników kokosowo-czekoladowych smaków馃ゥ馃崼 Oto przepis na ciasto Bounty, które przeniesie Was na s艂odk膮, rajsk膮 wysp臋. Wyobra藕cie sobie po艂膮czenie mi臋kkiego kokosowego wn臋trza z intensywnie czekoladowym spodem i polew膮 – to przepis na niebia艅ski deser. Wypróbujcie koniecznie!
Przepis powsta艂 w ramach wspó艂pracy reklamowej z markami: Dr. Oetker, Bosch, Kerrygold, Callebaut oraz Bakal.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudno艣ci
- 艁atwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Sp贸d Bounty
-
Krok 1
Mas艂o rozpu艣膰 i odstaw do wystudzenia. Form臋 o wymiarach 33 x 23 cm wy艂ó偶 papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzej do 180°C.
-
Krok 2
W du偶ej misce zmiksuj krótko jajka z cukrem, dodaj rozpuszczone, przestudzone mas艂o i pozosta艂e suche sk艂adniki. Wymieszaj delikatnie rózg膮 do po艂膮czenia si臋 sk艂adników.
-
Krok 3
Ciasto prze艂ó偶 do formy.
-
Krok 4
Piecz przez 20 minut w temperaturze 180°C.
-
Krok 5
Po upieczeniu i wystudzeniu, nas膮cz ciasto.
Krem kokosowy
-
Krok 6
Do garnka przelej mleko kokosowe, dodaj cukier i zagotuj.
-
Krok 7
W mleku wymieszaj budy艅 i przelej do gotuj膮cego mleka kokosowego, dodaj wiórki kokosowe i zagotuj ca艂y czas mieszaj膮c. Gotuj do momentu a偶 powstanie masa budyniowa. Prze艂ó偶 do miski, przykryj foli膮 spo偶ywcz膮 i odstaw do wystudzenia.
-
Krok 8
Wystudzony krem kokosowy zmiksuj z serkiem mascarpone.
-
Krok 9
Wy艂ó偶 na ciasto czekoladowe i wyrównaj.
Polewa czekoladowa
-
Krok 10
Czekolad臋 zalej gor膮c膮 艣mietank膮, po kilku minutach kiedy czekolada si臋 rozpu艣ci dok艂adnie wymieszaj.
-
Krok 11
Polew臋 przelej na ciasto i posyp wiórkami. Odstaw na kilka godzin do lodówki.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/ciasta-czekoladowe/ciasto-bounty |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie doda艂 偶adnych zdj臋膰, b膮d藕 pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze