Sezonowa tarta na każdą okazję
Sezonowa tarta na każdą okazję: śmietankowy krem i sezonowe owoce🍓, które możesz dobierać według uznania. Do tego samodzielnie przygotowany dżem, nadający całości niepowtarzalny smak. Wszystko podane w formie tarty – oto przepis na szybki i idealny na każdą okazję deser.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie tarty sezonowej:
-
Krok 1
Wszystkie składniki na spód zagnieć na jednolite ciasto, owiń w folię spożywczą i odstaw do lodówki na 30 minut.
-
Krok 2
Formę do tarty wysmaruj masłem i oprósz mąką.
-
Krok 3
Schłodzone ciasto rozwałkuj na półcentymetrowy placek, podsypując je nieco mąką. Owiń na wałek i przenieś na formę. Nożem zetnij z boków nadmiar ciasta, ponakłuwaj widelcem i wstaw do lodówki na czas nagrzania się piekarnika.
-
Krok 4
Piekarnik nastaw na 190°C. Ciasto piecz 25 minut, do zarumienienia. Po upieczeniu wyciągnij z piekarnika i odstaw do wystudzenia.
-
Krok 5
Po tym czasie na spód wyłóż dwa słoiczki dżemu, wyrównując jego powierzchnię.
-
Krok 6
Schłodzoną śmietankę ubij, dodając pod koniec wymieszany z cukrem pudrem śmietan-fix. Za pomocą worka cukierniczego udekoruj tartę bitą śmietaną. Ułóż pokrojone truskawki.
-
Rękawy cukiernicze jednorazowe Wilton 30 cm
Dzięki rękawom cukierniczym marki Wilton wyczarujesz niebanalne dekoracje z kremu, lukru królewskiego czy bitej śmietany. Idealne do zdobienia tortów, ciast i babeczek
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/ciasta-kruche-i-tarty/sezonowa-tarta-na-kazda-okazje |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze