Muffinki i babeczki

Muffiny dyniowe z orzechową kruszonką

Muffiny dyniowe z orzechową kruszonką

  • 02:00
  • 12
  • Średni
02:00
12
Średni

Słodkie, dyniowe muffiny posypane chrupiącą orzechową kruszonką.

Składniki

Ciasto:
  • 250 g mąki pszennej
  • 1,5 łyżeczki Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
  • 1/2 łyżeczki Sody oczyszczonej Dr. Oetkera
  • 1 płaska łyżeczka Przyprawy korzennej Dr. Oetkera
  • 130 g brązowego cukru
  • 50 g posiekanych orzechów
  • 200 g purée dyniowego *
  • 2 jajka
  • 100 ml oleju
  • 100 ml mleka
Kruszonka:
  • 40 g brązowego cukru
  • 30 g mąki pszennej
  • 20 g masła
  • 20 g orzechów włoskich
Składniki
Ciasto:
  • 250 g mąki pszennej
  • 1,5 łyżeczki Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
  • 1/2 łyżeczki Sody oczyszczonej Dr. Oetkera
  • 1 płaska łyżeczka Przyprawy korzennej Dr. Oetkera
  • 130 g brązowego cukru
  • 50 g posiekanych orzechów
  • 200 g purée dyniowego *
  • 2 jajka
  • 100 ml oleju
  • 100 ml mleka
Kruszonka:
  • 40 g brązowego cukru
  • 30 g mąki pszennej
  • 20 g masła
  • 20 g orzechów włoskich
Zobacz ten przepis na ws.pl
Muffinki i babeczki ->

Przepisy z kategorii Muffinki i babeczki

Wszystkiego słodkiego
03:00
12
Średni
Babeczki Mikołaje
Wszystkiego słodkiego
01:30
12
Łatwy
Babeczki dyniowe