Kruche ciasto z malinami i agrestem - Przepis
Ciasta kruche i tarty

Kruche ciasto z malinami i agrestem

Kruche ciasto z malinami i agrestem

  • 01:00
  • 24
  • Łatwy
01:00
24
Łatwy

Przedstawiamy fantazyjne ciasto ze słodkimi malinami i niedocenianym w wielu kuchniach, lekko kwaskowatym agrestem. Kolorowy duet ukryty został w budyniowej piance pod kruchym wierzchem ciasta.

Składniki

Kruche ciasto:
  • 400 g mąki
  • 250 g masła
  • 2 łyżeczki Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
  • 80 g cukru pudru
  • 5 żółtek
Budyniowa pianka:
  • 5 białek
  • 225 g drobnego cukru
  • 1 opakowanie Cukru wanilinowego 16g Dr. Oetkera
  • 2 opakowania Budyniu śmietankowego Dr. Oetkera
  • ½ szklanki oleju
  • 300 g malin
  • 200 g agrestu
Dekorowanie:
  • cukier puder do posypania
Składniki
Kruche ciasto:
  • 400 g mąki
  • 250 g masła
  • 2 łyżeczki Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
  • 80 g cukru pudru
  • 5 żółtek
Budyniowa pianka:
  • 5 białek
  • 225 g drobnego cukru
  • 1 opakowanie Cukru wanilinowego 16g Dr. Oetkera
  • 2 opakowania Budyniu śmietankowego Dr. Oetkera
  • ½ szklanki oleju
  • 300 g malin
  • 200 g agrestu
Dekorowanie:
  • cukier puder do posypania
Ciasta kruche i tarty ->

Przepisy z kategorii Ciasta kruche i tarty