Ciasta przekładane

Ciasto Bajka

Ciasto Bajka

  • 04:00
  • 24
  • Średni
04:00
24
Średni

Ciasto Bajka. Dziś chciałabym zaproponować przepis na coś mniej tradycyjnego. Delikatny biszkopt, konfitura i krem budyniowy. Do tego nasączone biszkopty i migdałowa posypka, po prostu bajka! Ciasto pięknie się prezentuje i na pewno szybko zniknie ze stołu. :)

Składniki

Biszkopt:
  • 4 jajka
  • 130 g cukru
  • 100 g mąki pszennej
  • 1 Budyń biszkoptowy Dr. Oetkera
  • 1 łyżeczka Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
  • 1 łyżka letniej wody
Warstwa owocowa:
  • 2 listki Żelatyny w listkach Dr. Oetkera
  • 1 słoiczek (300 g) konfitury o smaku owoców leśnych
Krem budyniowy:
  • 2 Budynie waniliowe Dr. Oetkera
  • 800 ml mleka
  • 80 g cukru
Do nasączenia biszkoptów:
  • 150 ml wody
  • 1 łyżka cukru pudru
  • Sok z połowy cytryny
  • Opcjonalnie 50 ml wódki
Ponadto:
  • Około 150 g podłużnych biszkoptów
  • 100 g płatków migdałów do dekoracji
Składniki
Biszkopt:
  • 4 jajka
  • 130 g cukru
  • 100 g mąki pszennej
  • 1 Budyń biszkoptowy Dr. Oetkera
  • 1 łyżeczka Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
  • 1 łyżka letniej wody
Warstwa owocowa:
  • 2 listki Żelatyny w listkach Dr. Oetkera
  • 1 słoiczek (300 g) konfitury o smaku owoców leśnych
Krem budyniowy:
  • 2 Budynie waniliowe Dr. Oetkera
  • 800 ml mleka
  • 80 g cukru
Do nasączenia biszkoptów:
  • 150 ml wody
  • 1 łyżka cukru pudru
  • Sok z połowy cytryny
  • Opcjonalnie 50 ml wódki
Ponadto:
  • Około 150 g podłużnych biszkoptów
  • 100 g płatków migdałów do dekoracji
Zobacz ten przepis na ws.pl
Ciasta przekładane ->

Przepisy z kategorii Ciasta przekładane

Wszystkiego słodkiego
12:00
24
Średni
Kora orzechowa
Dr. Oetker poleca
01:00
24
Średni
Ciasto Kubuś
Wszystkiego słodkiego
04:00
24
Średni
Wiśniowa fantazja