Ciasta drożdżowe

Drożdżówka zawijana z twarogiem i śliwkami

Drożdżówka zawijana z twarogiem i śliwkami

  • 03:00
  • 12
  • Średni
03:00
12
Średni

Drożdżówka zawijana z twarogiem i śliwkami to tradycyjne, puszyste ciasto drożdżowe, przygotowane w niecodzienny sposób. Delikatny wypiek, skrywający w sobie twarożek z nutą słodkiej wanilii i dodatkiem pysznych śliwek węgierek.

Składniki

Ciasto drożdżowe:
  • 350 g mąki pszennej
  • 1 opakowanie Drożdży suszonych instant Dr. Oetkera
  • 1 jajko
  • 1 żółtko
  • 90 g cukru
  • 75 g masła roztopionego
  • 130 ml mleka
  • szczypta soli
Nadzienie:
  • 250 g twarogu półtłustego
  • 3 łyżki cukru
  • 1 żółtko
  • 1 łyżeczka Cukru z wanilią Bourbon z Madagaskaru Dr. Oetkera
Dodatkowo:
  • ok. 250 g śliwek węgierek
  • cukier puder do oprószenia
Składniki
Ciasto drożdżowe:
  • 350 g mąki pszennej
  • 1 opakowanie Drożdży suszonych instant Dr. Oetkera
  • 1 jajko
  • 1 żółtko
  • 90 g cukru
  • 75 g masła roztopionego
  • 130 ml mleka
  • szczypta soli
Nadzienie:
  • 250 g twarogu półtłustego
  • 3 łyżki cukru
  • 1 żółtko
  • 1 łyżeczka Cukru z wanilią Bourbon z Madagaskaru Dr. Oetkera
Dodatkowo:
  • ok. 250 g śliwek węgierek
  • cukier puder do oprószenia
Zobacz ten przepis na ws.pl
Ciasta drożdżowe ->

Przepisy z kategorii Ciasta drożdżowe

Wszystkiego słodkiego
03:00
24
Średni
Warkocz drożdżowy