Szybkie ciasto ze śliwkami
Sezon na śliwki: czas, start! Jesienią możemy cieszyć się wieloma pysznymi odmianami, a co za tym idzie, ciasta ze śliwkami królują w mojej kuchni każdego weekendu 💜💜💜
Między porannym grzybobraniem a wieczornym spacerem wśród kolorowych liści na pewno znajdziecie chwilę, żeby przygotować szybkie ciasto ze śliwkami. Pojawia się w mgnieniu oka i tak samo błyskawicznie znika 😉 Wilgotne, puszyste i obficie posypane płatkami migdałów. Smakuje obłędnie!
Przepis powstał w ramach współpracy reklamowej z markami: Dr. Oetker, Bosch oraz Bakal.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Waniliowe ciasto na oleju
-
Krok 1
Jajka ubij z cukrem i cukrem z wanilią na jasną, puszystą masę.
-
Krok 2
Cienką strużką przelej olej.
-
Krok 3
Dodaj suche składniki i wymieszaj do połączenia się składników. Dno formy o wymiarach 25 x 38 cm wyłóż papierem do pieczenia. Śliwki pokrój na kawałki i obtocz w mące ziemniaczanej.
-
Krok 4
Ciasto przełóż do formy, wyłóż śliwki i posyp równomiernie płatki migdałów.
-
Krok 5
Piecz w nagrzanym piekarniku do 170°C przez około 40 minut, do suchego patyczka.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/ciasta-z-owocami/szybkie-ciasto-ze-sliwkami |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze