1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Ciasteczka
  4. Migdałowe ciasteczka z dżemem

Migdałowe ciasteczka z dżemem

Natalia Kamrowska - zdjęcie profilowe
Natalia Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Pyszne migdałowe ciasteczka z truskawkowym „oczkiem”. Bardzo delikatne i kruche, a do tego proste do wykonania. Nie można się od nich oderwać. W przepisie migdały możesz zamienić na orzechy, mi jednak migdały najbardziej przypadły do gustu. :)


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy
  • Krok 1

    Wszystkie składniki na ciasteczka zagnieć razem na jednolite ciasto. Zawiń je w folię spożywczą i schłodź w lodówce przez około 40-60 minut.

  • Krok 2

    Piekarnik nagrzej do temperatury 170°C. Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.

  • Krok 3

    Z ciasta uformuj niewielkie kulki (około 30). Układałaj je na blasze w niewielkich odstępach i końcem drewnianej łyżki rób w nich wgłębienia. Następnie w każde wgłębienie nałóż dżem.

  • Krok 4

    Ciasteczka wstaw do piekarnika i piecz około 15-18 minut, aż ciastka lekko się zarumienią. Po upieczeniu wystudź.


Oceń przepis!





Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Party
Szczególny dzień
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej