Migdałowe ciasteczka z dżemem


Pyszne migdałowe ciasteczka z truskawkowym „oczkiem”. Bardzo delikatne i kruche, a do tego proste do wykonania. Nie można się od nich oderwać. W przepisie migdały możesz zamienić na orzechy, mi jednak migdały najbardziej przypadły do gustu. :)
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
-
Krok 1
Wszystkie składniki na ciasteczka zagnieć razem na jednolite ciasto. Zawiń je w folię spożywczą i schłodź w lodówce przez około 40-60 minut.
-
Krok 2
Piekarnik nagrzej do temperatury 170°C. Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.
-
Krok 3
Z ciasta uformuj niewielkie kulki (około 30). Układałaj je na blasze w niewielkich odstępach i końcem drewnianej łyżki rób w nich wgłębienia. Następnie w każde wgłębienie nałóż dżem.
-
Krok 4
Ciasteczka wstaw do piekarnika i piecz około 15-18 minut, aż ciastka lekko się zarumienią. Po upieczeniu wystudź.
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze