Ciasta drożdżowe

Rogaliki śniadaniowe z makiem na maślance

Rogaliki śniadaniowe z makiem na maślance

  • 02:00
  • 15
  • Średni
02:00
15
Średni

Te drożdżowe rogaliki na maślance to moja propozycja na weekendowe śniadanie. Rogaliki dzięki maślance są delikatne, lekkie i bardzo chrupiące. :) Przygotowując rogale, możecie wierzch posypać także sezamem lub czarnuszką, co kto lubi. :)

Składniki

  • 450 g mąki pszennej
  • 1 Drożdże suszone instant Dr. Oetkera
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 200 ml maślanki w temperaturze pokojowej
  • 150 ml ciepłej wody
  • 1 jajko
  • 1 jajko roztrzepane do posmarowania po wierzchu
  • mak do posypania
Składniki
  • 450 g mąki pszennej
  • 1 Drożdże suszone instant Dr. Oetkera
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 200 ml maślanki w temperaturze pokojowej
  • 150 ml ciepłej wody
  • 1 jajko
  • 1 jajko roztrzepane do posmarowania po wierzchu
  • mak do posypania
Zobacz ten przepis na ws.pl
Ciasta drożdżowe ->

Przepisy z kategorii Ciasta drożdżowe

Wszystkiego słodkiego
02:00
22
Średni
Pączki piwne