Fudge - kostka z białej czekolady z żurawiną i pistacjami


Let it snow, let it glow, let it wow! ❄️ Choć na pozór wydaje się, że produkcja wszelkiej maści cukierków, pralinek i ciągutek to wyższa szkoła cukierniczego wtajemniczenia, z fudge czyli kostkę z białej czekolady poradzi sobie każdy! Przepis jest prosty, szybki i nie wymaga od Ciebie wykorzystania dużej ilości składników oraz specjalistycznego sprzętu.
Wybierz dobrej jakości czekoladę oraz suszoną żurawinę i do dzieła. 🍬🍬🍬
Domowe fudge to fantastyczny pomysł na drobny upominek dla przyjaciółki. 🎁 Do pudełka ze słodkościami możesz dołączyć własnoręcznie przygotowaną etykietkę.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Fudge:
-
Krok 1
Foremkę o wymiarach 21 x 21 cm wyłóż papierem do pieczenia, posmaruj formę punktowo masłem aby papier się przykleił .
-
Krok 2
Białą czekoladę, mleko skondensowane, pastę z wanilii i sól morską umieść w misce lub garnku.
-
Krok 3
Rozpuść czekoladę stopniowo w mikrofalówce lub jeśli używasz garnka to na niewielkiej mocy palnika, często mieszając.
-
Krok 4
Dodaj pistacje, żurawinę i całość dokładnie wymieszaj.
-
Krok 5
Masę przełóż do formy, wyrównaj i posyp pistacjami. Dla dodatkowego efektu możesz posypać wierzch cukrowymi złotymi perełkami.
Odstaw całość do lodówki na około 2-3h. Po tym czasie pokrój na kawałki i gotowe.
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze