Panna Cotta czekoladowa
Panna Cotta czekoladowa 🍫 to bardzo delikatny deser, który zabierze Cię w słodką czekoladową podróż. 🚂 Uwierz mi, że będzie smakował każdemu, komu go zaserwujesz! Aksamitność śmietanki i wytrawna, gorzka czekolada przemieniona w delikatną czekoladową piankę - ten deser koniecznie musisz wypróbować! Zapraszam po przepis! ❤️
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie czekoladowego deseru Panna Cotta:
-
Krok 1
Żelatynę zalej niewielką ilością zimnej wody i odstaw na chwilę do napęcznienia.
-
Krok 2
300 ml śmietanki, mleko, cukier i czekoladę gorzką przełóż do garnka. Podgrzewaj na małym ogniu, co jakiś czas mieszając, aż do całkowitego rozpuszczenia się czekolady i uzyskania jednolitej masy.
-
Krok 3
Garnek zestaw z palnika i do gorącej masy dodaj żelatynę. Dokładnie wymieszaj i pozostaw do ostudzenia.
-
Żelatyna uniwersalna od Dr. Oetkera 20 g
Bardzo klarowna uniwersalna żelatyna od Dr. Oetkera - idealna do przygotowania deserów, ciast i galaretek, ale także dań wytrawnych - mięs, ryb i warzyw.
-
Krok 4
Pozostałe 200 ml schłodzonej śmietanki ubij i wmieszaj do ostudzonej czekoladowej masy.
-
Krok 5
Deser Panna Cotta przelej do 6 pucharków i schłodź w lodówce przez około 2 godziny. Udekoruj wiórkami czekolady i ziarenkami z owocu granatu.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/desery/panna-cotta-czekoladowa |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze