1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Desery
  4. Panna Cotta czekoladowa

Panna Cotta czekoladowa

panna cotta czekoladowa z granatem i wiórkami czekolady w pucharkach - Wszystkiego Słodkiego
panna cotta czekoladowa z granatem i wiórkami czekolady w pucharkach - Wszystkiego Słodkiego
Marta - zdjęcie profilowe
Marta Autor Zaktualizowano:
5/5 1 ocena

Panna Cotta czekoladowa 🍫 to bardzo delikatny deser, który zabierze Cię w słodką czekoladową podróż. 🚂 Uwierz mi, że będzie smakował każdemu, komu go zaserwujesz! Aksamitność śmietanki i wytrawna, gorzka czekolada przemieniona w delikatną czekoladową piankę - ten deser koniecznie musisz wypróbować! Zapraszam po przepis! ❤️


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Przygotowanie czekoladowego deseru Panna Cotta:

  • Krok 1

    Żelatynę zalej niewielką ilością zimnej wody i odstaw na chwilę do napęcznienia. 

  • Krok 2

    300 ml śmietanki, mleko, cukier i czekoladę gorzką przełóż do garnka. Podgrzewaj na małym ogniu, co jakiś czas mieszając, aż do całkowitego rozpuszczenia się czekolady i uzyskania jednolitej masy.

  • Krok 3

    Garnek zestaw z palnika i do gorącej masy dodaj żelatynę. Dokładnie wymieszaj i pozostaw do ostudzenia.

  • Żelatyna uniwersalna od Dr. Oetkera 20 g

    Bardzo klarowna uniwersalna żelatyna od Dr. Oetkera - idealna do przygotowania deserów, ciast i galaretek, ale także dań wytrawnych - mięs, ryb i warzyw.

    Żelatyna uniwersalna od Dr. Oetkera 20 g
  • Krok 4

    Pozostałe 200 ml schłodzonej śmietanki ubij i wmieszaj do ostudzonej czekoladowej masy. 

  • Krok 5

    Deser Panna Cotta przelej do 6 pucharków i schłodź w lodówce przez około 2 godziny. Udekoruj wiórkami czekolady i ziarenkami z owocu granatu.

Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/desery/panna-cotta-czekoladowa

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej