1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Desery
  4. Deser budyniowy z mango i marakują

Deser budyniowy z mango i marakują

Dr. Oetker  - zdjęcie profilowe
Dr. Oetker Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Idealny pomysł na szybki deser dla każdego. Budyń został przygotowany na śmietance kremówce dzięki czemu jest bardzo aksamitny. Dodatek egzotycznych, słodkich i soczystych owoców mango i marakui skradnie serca i podniebienia ;) 


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Deser budyniowy:

  • Krok 1

    100 ml śmietanki wymieszaj z budyniem, resztę śmietanki zagotuj. Do gorącej śmietanki dodaj budyń, wymieszaj i zagotuj. Gotowy budyń rozlej do 4 miseczek, odstaw do wystudzenia. Mango obierz, odkrój miąższ od pestki i pokrój w kostkę.

  • Krok 2

    Na wystudzony budyń wyłóż mango. Polej każdą porcję miąższem z połówki marakui.


Oceń przepis!





Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Party
Inspiracje
Więcej