Wafle przekładane
Tradycjne wafle przekładane, znane też jako wafle pischinger, cieszą się u nas dużą popularnością i wciąż przygotowujemy je nie tylko w domach, ale z równie wielką chęcią kupujemy je w cukierniach. Mam dla Was klasyczny przepis sprzed lat, z masą kakaową w wersji na mleku w proszku. Dodatek masy kajmakowej i masła orzechowego idealnie się ze sobą komponują 😍
Wafle przekładane to świetny sposób na szybki deser - gotowe płaty waflowe wystarczy przełożyć ulubioną masą, pokroić na zgrabne trójkąty i zamoczyć je w aksamitnej polewie z mlecznej czekolady.
Naprawdę pycha!
Przepis powstał w ramach współpracy reklamowej z markami: Dr. Oetker, Bosch oraz Kerrygold.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Wafle przekładane:
-
Krok 1
Masło, cukier, mleko oraz kakao rozpuść, dokładnie wymieszaj i odstaw do przestudzenia.
-
Krok 2
Do przestudzonej masy wmieszaj mleko w proszku.
-
Krok 3
Masę kajmakową z masłem orzechowym zmiksuj do połączenia składników.
-
Krok 4
Jedą trzecią masy rozsmaruj na pierwszysm waflu, przykryj drugim i posmaruj drugą kakaową warstwę.
-
Krok 5
Przykryj trzecim waflem i rozsmaruj rónomiernie masę kajmakowo - orzechową.
-
Krok 6
Przykryj kolejnym waflem, przełóż ostatnią wartwą masy kakaowej i przykryj ostatnim waflem.
Dekoracja:
-
Krok 7
Wafle podawaj z rozpuszczoną czekoladą i kolorową posypką oraz ulubionymi owocami.
-
Wszystkiego Słodkiego poleca
Zainspiruj się naszymi kolorowymi posypkami i piankami, znajdziesz je w naszym słodkim sklepie.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/desery-bez-pieczenia/wafle-przekladane |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze