1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Bez glutenu
  4. Tiramisu bez glutenu

Tiramisu bez glutenu

Bezglutenowe Tiramisu w ozdobnym kieliszku, na wysokiej nóżce, udekorowane malinami i biszkoptami
Dr. Oetker - zdjęcie profilowe
Dr. Oetker Autor Zaktualizowano:
5/5 3 oceny

Łatwy w przygotowaniu deser na każdą okazję, który zadowoli nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Wystarczy 15 minut aby stworzyć lekki, bezglutenowy przysmak. Spróbuj naszej wersji popularnego Tiramisu - satysfakcja gwarantowana.


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Nasączenie:

  • Krok 1

    Kawę przelej do miski, dodaj amaretto, wymieszaj.

Krem Tiramisu:

  • Krok 2

    Śmietankę ubij z serkiem mascarpone, pod koniec dodając wymieszany Śmietan fix bez gutenu z przesianym cukrem pudrem.

  • Krok 3

    Na spód szklanego naczynia układaj po 2 biszkopty nasączone kawą, wyłóż pierwszą warstwę kremu, ułóż kolejną warstwę nasączonych biszkoptów oraz kremu.

    Wstaw do lodówki na około godzinę do schłodzenia. 

  • Krok 4

    Przed podaniem posyp kakao i udekoruj malinami.


Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej