1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Bez glutenu
  4. Tiramisu bez glutenu

Tiramisu bez glutenu

Bezglutenowe Tiramisu w ozdobnym kieliszku, na wysokiej nóżce, udekorowane malinami i biszkoptami
Bezglutenowe Tiramisu w ozdobnym kieliszku, na wysokiej nóżce, udekorowane malinami i biszkoptami
Dr. Oetker - zdjęcie profilowe
Dr. Oetker Autor Zaktualizowano:
5/5 5 ocen

Łatwy w przygotowaniu klasyczny deser Tiramisu w wersji bez glutenu, który zadowoli nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Wystarczy 15 minut aby stworzyć lekki, bezglutenowy przysmak. Idealne połączenie aromatycznej kawy ☕ i likieru amaretto z delikatnym kremem na bazie serka mascarpone. Spróbuj naszej wersji popularnego, włoskiego Tiramisu - pycha!


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Nasączenie do Tiramisu:

  • Krok 1

    Kawę odstaw do wystudzenia. Po wystudzeniu dodaj likier amaretto, wymieszaj.

Przygotowanie kremu do Tiramisu:

  • Krok 2

    Schłodzoną śmietankę przelej do miski, dodaj serek mascarpone, ekstrakt migdałowy oraz cukier puder. Masę zmiksuj na puszysty krem.

Przełożenie:

  • Krok 3

    Na spód szklanek układaj po 2 biszkopty, wcześniej nasącz je w kawie, wyłóż pierwszą warstwę kremu, ponowanie ułóż po dwa biszkopty nasączone kawą, wyłóż kolejną warstwę kremu. Wstaw do lodówki na około godzinę do schłodzenia. 

Dekoracja:

  • Krok 4

    Przed podaniem posyp kakao i udekoruj malinami.

    Nikt nie przejdzie obojętnie obok tego pysznego deseru Tiramisu bez glutenu!😋

  • Może się przydać

    Oryginalne ciemne kakao z ziaren kakaowca, o niezwykle intensywnym smaku i aromacie - wprost ZE ŚWIATA NATURY. Doskonale sprawdzi się do przygotowania ciast, polew, deserów i picia.

    Może się przydać
Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/bez-glutenu/tiramisu-bez-glutenu

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej