Tiramisu bez glutenu


Łatwy w przygotowaniu deser na każdą okazję, który zadowoli nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Wystarczy 15 minut aby stworzyć lekki, bezglutenowy przysmak. Spróbuj naszej wersji popularnego Tiramisu - satysfakcja gwarantowana.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Nasączenie:
-
Krok 1
Kawę przelej do miski, dodaj amaretto, wymieszaj.
Krem Tiramisu:
-
Krok 2
Śmietankę ubij z serkiem mascarpone, pod koniec dodając wymieszany Śmietan fix bez gutenu z przesianym cukrem pudrem.
-
Krok 3
Na spód szklanego naczynia układaj po 2 biszkopty nasączone kawą, wyłóż pierwszą warstwę kremu, ułóż kolejną warstwę nasączonych biszkoptów oraz kremu.
Wstaw do lodówki na około godzinę do schłodzenia.
-
Krok 4
Przed podaniem posyp kakao i udekoruj malinami.
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze