1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Bez glutenu
  4. Tiramisu bez glutenu

Tiramisu bez glutenu

Dr. Oetker  - zdjęcie profilowe
Dr. Oetker Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Łatwy w przygotowaniu deser na każdą okazję, który zadowoli nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Wystarczy 15 minut aby stworzyć lekki, bezglutenowy przysmak. Spróbuj naszej wersji popularnego Tiramisu - satysfakcja gwarantowana.


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Tiramisu:

  • Krok 1

    Do jeszcze ciepłej kawy dodaj cukier puder, odstaw do wystudzenia Po wystudzeniu dodaj amaretto wymieszaj.

  • Krok 2

    Masa sernikowa - do wysokiego naczynia wlej 600 ml mleka wsyp masę sernikową i miksuj na najwyższych obrotach około 3 minuty, dodaj mascarpone i miksuj aż masy się połączą.

  • Krok 3

    Na spód szklanek układaj po 2 biszkopty ,nasącz kawą, wyłóż pierwszą warstwę masy sernikowej, ułóż po dwa biszkopty ,nasącz kawą, wyłóż kolejną warstwę sernika. Wstaw do lodówki na około godzinę do schłodzenia. Przed podaniem posyp kakao i udekoruj malinami.


Oceń przepis!





Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Party
Szczególny dzień
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej