Bez glutenu

Tiramisu bez glutenu

Bezglutenowe Tiramisu w ozdobnym kieliszku, na wysokiej nóżce, udekorowane malinami i biszkoptami

Tiramisu bez glutenu

  • 01:15
  • 4
  • Łatwy
01:15
4
Łatwy

Łatwy w przygotowaniu deser na każdą okazję, który zadowoli nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Wystarczy 15 minut aby stworzyć lekki, bezglutenowy przysmak. Spróbuj naszej wersji popularnego Tiramisu - satysfakcja gwarantowana.

Składniki

  • 1 Sernik na zimno bez glutenu Dr. Oetkera
  • 600 ml mleka
  • 125 g mascarpone
  • 6 łyżek cukru pudru
  • 250 ml mocnej kawy
  • 100 ml likieru amaretto (opcjonalnie)
  • Ciemne Kakao Dr. Oetkera
  • maliny
Wskazówki

Tiramisu:

Krok 1

Do jeszcze ciepłej kawy dodaj cukier puder, odstaw do wystudzenia Po wystudzeniu dodaj amaretto wymieszaj.

Krok 2

Masa sernikowa - do wysokiego naczynia wlej 600 ml mleka wsyp masę sernikową i miksuj na najwyższych obrotach około 3 minuty, dodaj mascarpone i miksuj aż masy się połączą.

Krok 3

Na spód szklanek układaj po 2 biszkopty ,nasącz kawą, wyłóż pierwszą warstwę masy sernikowej, ułóż po dwa biszkopty ,nasącz kawą, wyłóż kolejną warstwę sernika. Wstaw do lodówki na około godzinę do schłodzenia. Przed podaniem posyp kakao i udekoruj malinami.

Składniki
  • 1 Sernik na zimno bez glutenu Dr. Oetkera
  • 600 ml mleka
  • 125 g mascarpone
  • 6 łyżek cukru pudru
  • 250 ml mocnej kawy
  • 100 ml likieru amaretto (opcjonalnie)
  • Ciemne Kakao Dr. Oetkera
  • maliny
Bez glutenu ->

Przepisy z kategorii Bez glutenu