Ciasto ucierane z truskawkami



Jak co roku tylko czekam na ten moment, kiedy pojawi膮 si臋 nasze polskie truskawki i zaraz obmy艣lam, jakie ciasta z ich wykorzystaniem mog艂abym przygotowa膰馃崜馃崜馃崜
Tym razem pad艂o na klasyk臋, czyli ciasto ucierane z truskawkami. Warto wcze艣niej przygotowa膰 kruszonk臋 i od艂o偶y膰 j膮 do lodówki - mocno sch艂odzona, po upieczeniu b臋dzie przyjemnie chrupa膰 馃槈
Ucierane ciasto z truskawkami to szybki i prosty sposób na pyszny deser! Koniecznie wypróbuj mój przepis!
Przepis powsta艂 w ramach wspó艂pracy reklamowej z markami: Dr. Oetker, Bosch, Kerrygold oraz M膮ka Polka.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudno艣ci
- 艁atwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Kruszonka
-
Krok 1
M膮k臋, zimne mas艂o i cukier zagnie膰 na kruszonk臋 i odstaw do lodówki na czas przygotowania ciasta.
Ucierane ciasto z truskawkami
-
Krok 2
Mi臋kkie mas艂o z cukrem utrzyj na lekk膮 i puszyst膮 mas臋.
-
Krok 3
Do utartego mas艂a wmiksuj jajka oraz m膮k臋 z proszkiem do pieczenia.
-
Krok 4
Ciasto prze艂ó偶 do formy o wymiarach 22 x 33 cm wy艂o偶onej papierem do pieczenia.
-
Krok 5
Na ciasto wy艂ó偶 pokrojone kawa艂ki truskawk i kruszonk臋.
-
Krok 6
Piecz w 170°C oko艂o 50 minut.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/desery-szybkie-i-proste/ciasto-ucierane-z-truskawkami |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie doda艂 偶adnych zdj臋膰, b膮d藕 pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze