Lekki biszkopt z kremem śmietankowym i porzeczkami - Przepis
Biszkopty i rolady

Lekki biszkopt z kremem śmietankowym i porzeczkami

Lekki biszkopt z kremem śmietankowym i porzeczkami

  • 04:00
  • 20
  • Łatwy
04:00
20
Łatwy

Lekki biszkopt z kremem śmietankowym i porzeczkami to kolejna propozycja letniego ciasta! Tym razem postawiłam na owoce z samego środka lata, czyli porzeczki. Drobne, kwaskowate i kolorowe owoce idealnie uzupełniają się z przyjemnie słodkim kremem śmietankowym. Podstawę ciasta stanowi lekki biszkopt. Na śmietankowej masie układam porzeczki i całość zatapiam przezroczystą galaretką o smaku truskawkowo-waniliowym. Ciasto pięknie pachnie, pysznie smakuje. I co najważniejsze - wygląda niebanalnie! Musicie spróbować tego ciasta :)

Składniki

Biszkopt:
  • 4 jajka
  • 130 g cukru
  • 80 g mąki pszennej
  • 20 g mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
Poncz:
  • 25 ml wody
  • 25 ml soku z cytryny
Krem śmietankowy:
  • 1 l śmietanki 30%
  • 2 Masy Śmietanowe o smaku śmietankowym Dr. Oetkera
Dodatkowo:
  • 2 Galaretki krystaliczne o smaku truskawka-wanilia Dr. Oetkera
  • 150 g porzeczek czerwonych
  • 150 g porzeczek czarnych
Składniki
Biszkopt:
  • 4 jajka
  • 130 g cukru
  • 80 g mąki pszennej
  • 20 g mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
Poncz:
  • 25 ml wody
  • 25 ml soku z cytryny
Krem śmietankowy:
  • 1 l śmietanki 30%
  • 2 Masy Śmietanowe o smaku śmietankowym Dr. Oetkera
Dodatkowo:
  • 2 Galaretki krystaliczne o smaku truskawka-wanilia Dr. Oetkera
  • 150 g porzeczek czerwonych
  • 150 g porzeczek czarnych
Zobacz ten przepis na ws.pl
Biszkopty i rolady ->

Przepisy z kategorii Biszkopty i rolady