1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Desery
  4. Budyniowy deser jagodowy

Budyniowy deser jagodowy

Magda Winnicka - zdjęcie profilowe
Magda Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Budyniowy deser jagodowy będzie wspaniałym pomysłem na sierpniowe popołudnie. Jagodowo-waniliowy z bitą śmietanką, obsypany pysznymi jagodami! Niepowtarzalny smak, cudowny kolor! Uważam, że tylko świeże jagody mogą oddać tak intensywnie fioletowy kolor deserowi! :) Serdecznie polecam ten deser, zakochasz się w nim!


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy
  • Krok 1

    Umyte jagody umieść w kielichu blendera, wlej mleko i dodaj cukier. Całość zblenduj do uzyskania jednolitej konsystencji.

  • Krok 2

    3/4 koktajlu przelej do rondelka, a do pozostałej porcji dodaj zawartość budyniu i dokładnie wymieszaj.

  • Krok 3

    Koktajl doprowadź do wrzenia, dodaj rozmieszany budyń i ponownie zagotuj, mieszając go rózgą.

  • Krok 4

    Gorący budyń przelej do pucharków, przykryj folią spożywczą tak, by stykała się z budyniem i odstaw do wystudzenia.

  • Krok 5

    Śmietankę ubij pod koniec dodając cukier puder wymieszany z śmietan-fixem.

  • Krok 6

    Krem przełóż do worka cukierniczego z ozdobną końcówką i udekoruj nim deser. Posyp świezymi jagodami.


Oceń przepis!





Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Party
Szczególny dzień
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej