Wegańskie

Wegańskie crumble z jabłkami i cynamonem

Wegańskie crumble z jabłkami i cynamonem

  • 01:00
  • 6
  • Łatwy
01:00
6
Łatwy

Wegańskie crumble z jabłkami i cynamonem skrywa sobie w dwie podstawowe zalety! Jego przygotowanie zajmuje dosłownie kilka chwil, a feeria smaków napawa dobrym nastrojem na cały dzień. Deser wywodzi się z Wielkiej Brytanii, gdzie przygotowywany jest na bazie owoców sezonowych, stanowiąc świetną alternatywę dla typowego Full English breakfast! Tutaj przepis w wersji bezglutenowej.

Składniki

Jabłka:
  • 500 g jabłek ( 4 jabłka)
  • 70 g Cukru kokosowego Dr. Oetkera
  • sok z 1/2 cytryny
  • 1 łyżeczka Cynamonu mielonego Dr. Oetkera
  • 50 g żurawiny suszonej
Kruszonka bezglutenowa:
  • 90 g mąki ryżowej
  • 30 g Cukru kokosowego Dr. Oetkera
  • 40 g rozpuszczonego oleju kokosowego
Dodatkowo:
  • śmietanka kokosowa (z 1 puszki mleka kokosowego)*

* Przed otwarciem mleko kokosowe powinno być przechowywane w lodówce minimum 12 godzin. Dzięki temu śmietanka oddzieli się łatwo od reszty mleka.

Składniki
Jabłka:
  • 500 g jabłek ( 4 jabłka)
  • 70 g Cukru kokosowego Dr. Oetkera
  • sok z 1/2 cytryny
  • 1 łyżeczka Cynamonu mielonego Dr. Oetkera
  • 50 g żurawiny suszonej
Kruszonka bezglutenowa:
  • 90 g mąki ryżowej
  • 30 g Cukru kokosowego Dr. Oetkera
  • 40 g rozpuszczonego oleju kokosowego
Dodatkowo:
  • śmietanka kokosowa (z 1 puszki mleka kokosowego)*
Zobacz ten przepis na ws.pl
Wegańskie ->

Przepisy z kategorii Wegańskie