1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Desery
  4. Mus truskawkowy z bitą śmietaną

Mus truskawkowy z bitą śmietaną

Magda Winnicka - zdjęcie profilowe
Magda Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Mus truskawkowy z bitą śmietaną jest bardzo uroczym deserem - który cieszy oko sposobem podania :) Truskawki zmiksowałam z tężejącą galaretką,w ten sposób otrzymałam pyszny, gęsty mus. Ubita śmietanka kremówka nadaje deserowi słodyczy i wyglądu. Gotowy deser udekorowałam połówkami truskawek. Całość tworzy mocno truskawkowy, orzeźwiający deser. Deser najlepiej smakuje po schłodzeniu. Tak podany mus truskawkowy dobrze będzie wyglądał także na słodkim stole w czasie przyjęcia :) Gorąco zachęcam Was do korzystania ze świeżych truskawek!


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Średni

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy
  • Krok 1

    Galaretkę rozpuść w 250 ml wrzątku, odstaw do wystudzenia.

  • Krok 2

    Truskawki umyj, usuń szypułki. Umieść w kielichu blender i zmiksuj na mus.

  • Krok 3

    Owoce wymieszaj z wystudzoną galaretką i przelej do słoiczków. Odstaw na kilka godzin do lodówki

  • Krok 4

    Schłodzoną śmietankę ubij mikserem, pod koniec dodając cukier puder wymieszany ze śmietan fixem.

  • Krok 5

    Ubitą śmietankę przełóż do worka cukierniczego z ozdobną końcówką i udekoruj nią swój truskawkowy mus. Ozdób świeżą truskawką. Z podanych proporcji wychodzą 4 średniej wielkości desery.


Oceń przepis!





Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Party
Szczególny dzień
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej