Mus truskawkowy z bitą śmietaną

Mus truskawkowy z bitą śmietaną jest bardzo uroczym deserem - który cieszy oko sposobem podania :) Truskawki zmiksowałam z tężejącą galaretką,w ten sposób otrzymałam pyszny, gęsty mus. Ubita śmietanka kremówka nadaje deserowi słodyczy i wyglądu. Gotowy deser udekorowałam połówkami truskawek. Całość tworzy mocno truskawkowy, orzeźwiający deser. Deser najlepiej smakuje po schłodzeniu. Tak podany mus truskawkowy dobrze będzie wyglądał także na słodkim stole w czasie przyjęcia :) Gorąco zachęcam Was do korzystania ze świeżych truskawek!
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Średni
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie musy truskawkowego z bitą śmietaną:
-
Krok 1
Galaretkę rozpuść w 250 ml wrzątku, odstaw do wystudzenia.
-
Krok 2
Truskawki umyj, usuń szypułki. Umieść w kielichu blender i zmiksuj na mus.
-
Krok 3
Owoce wymieszaj z wystudzoną galaretką i przelej do słoiczków. Odstaw na kilka godzin do lodówki
-
Krok 4
Schłodzoną śmietankę ubij mikserem, pod koniec dodając cukier puder wymieszany ze śmietan fixem.
-
Krok 5
Ubitą śmietankę przełóż do worka cukierniczego z ozdobną końcówką i udekoruj nią swój truskawkowy mus. Ozdób świeżą truskawką. Z podanych proporcji wychodzą 4 średniej wielkości desery.
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze