1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Desery
  4. Jabłka w czerwonym karmelu

Jabłka w czerwonym karmelu

Jabłka w czerwonym karmelu - Wszystkiego Słodkiego
Jabłka w czerwonym karmelu - Wszystkiego Słodkiego
Dr. Oetker - zdjęcie profilowe
Dr. Oetker Autor Zaktualizowano:
5/5 5 ocen

Jabłka w czerwonym karmelu to efektowna i smaczna propozycja, która wprowadzi Twoich gości w iście halloweenowy klimat. 🍎 Świetna opcja zarówno na owocową przekąskę, jak i dekorację upiornego wieczoru. 👻


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Średni

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Przygotowanie jabłek w czerwonym karmelu:

  • Krok 1

    Jabłka umyj i osusz ręcznikiem.

  • Krok 2

    W każde jabłko wbij patyczek. Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia i posmaruj odrobiną oliwy. 

  • Krok 3

    Cukier wsyp do rondelka, wlej 100 ml wody i wymieszaj. Podgrzewaj na średnim ogniu bez mieszania (możesz potrząsać rondelkiem), aż cukier się rozpuści i osiągnie bursztynową barwę. Zmniejsz ogień, dodaj kremówkę i mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji. Zdejmij z ognia.

  • Krok 4

    Stopniowo dodawaj czerwony barwnik, cały czas mieszając, do uzyskania pożądanego koloru.

  • Barwnik spożywczy czerwony Dr. Oetker

    Czerwony barwnik spożywczy w żelu od Dr. Oetkera to idealny sposób na barwienie kremu, lukru czy ciasta. Dzięki żelowej konsystencji z łatwością wymieszasz go z barwioną masą!

  • Krok 5

    Jabłka szybko zanurzaj w karmelu i odkładaj na przygotowaną blachę. Pozostaw do wystudzenia.

Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/desery/jablka-w-czerwonym-karmelu

Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej