Lżejsze/zdrowsze

Domowe czekoladki z bakaliami

Domowe czekoladki z bakaliami

  • 01:30
  • 12
  • Łatwy
01:30
12
Łatwy

Domowe czekoladki z bakaliami - pyszne smakołyki nie tylko dla osób dbających o smukłą sylwetkę! Takiej czekoladki nie musicie sobie odmawiać - jest słodka dzięki dodatkowi suszonych owoców a zarazem bardzo zdrowa i sycąca. W skład jednej czekoladki wchodzą ulubione orzechy, gorzka czekolada oraz owoce... Mniam. Mini czekoladki świetnie sprawdzą się jako zdrowa przekąska do pracy lub szkoły, albo po prostu jako pyszny dodatek do popołudniowego lenistwa przy ulubionej książce i kawie. Polecamy wypróbować!

Składniki

  • 50 g orzechów (nerkowce, włoskie, pistacje)
  • 2 łyżki migdałów (płatki i słupki)
  • 200 g czekolady gorzkiej
  • 2 łyżki liofilizowanych owoców (żurawiny, malin, jabłek)
  • Kilka suszonych morel i fig
  • 1 Mix dekoracji cukrowych Blask pereł Dr. Oetkera
Składniki
  • 50 g orzechów (nerkowce, włoskie, pistacje)
  • 2 łyżki migdałów (płatki i słupki)
  • 200 g czekolady gorzkiej
  • 2 łyżki liofilizowanych owoców (żurawiny, malin, jabłek)
  • Kilka suszonych morel i fig
  • 1 Mix dekoracji cukrowych Blask pereł Dr. Oetkera
Zobacz ten przepis na ws.pl
Lżejsze/zdrowsze ->

Przepisy z kategorii Lżejsze/zdrowsze