Desery

Suflet migdałowy z orzechami

Suflet migdałowy z orzechami

  • 01:30
  • 4
  • Średni
01:30
4
Średni

Suflet  migdałowy z orzechami to lekki, puszysty deser. Pamiętaj, aby podawać go bezpośrednio po wyciągnięciu z piekarnika. Aby podkreślić wyjątkowy smak sufletu, dodałam do masy odrobinę ekstraktu migdałowego.

Składniki

  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 3 żółtka
  • 90 g cukru pudru
  • 50 g mąki
  • 125 ml mleka
  • 3 białka
  • 20 g zmielonych orzechów laskowych
  • 1 łyżeczka Ekstraktu naturalnego Migdał z Maroka Dr. Oetkera
Składniki
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 3 żółtka
  • 90 g cukru pudru
  • 50 g mąki
  • 125 ml mleka
  • 3 białka
  • 20 g zmielonych orzechów laskowych
  • 1 łyżeczka Ekstraktu naturalnego Migdał z Maroka Dr. Oetkera
Zobacz ten przepis na ws.pl
Desery ->

Przepisy z kategorii Desery