1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Desery
  4. Sylwestrowy cydr

Sylwestrowy cydr

Magda Winnicka - zdjęcie profilowe
Magda Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Sylwestrowy nastrój dostarcza nowych inspiracji. :) Takim deserem możesz zawrócić gościom w głowie. :)


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy
  • Krok 1

    Żelatynę wsyp do szklanki i namocz w niewielkiej ilości wody. Do kieliszków włóż po kilka sztuk malin.

  • Krok 2

    Do napęczniałej już żelatyny dolej wrzątku do wysokości połowy szklanki i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia się żelatyny.

  • Krok 3

    Do rozpuszczonej żelatyny najpierw wlej niewielką ilość cydru, po czym wszystko z powrotem przelałam do dzbanka z cydrem. Galaretkę przelej do kieliszków i odstaw do lodówki na kilka godzin.

  • Krok 4

    Po tym czasie ubij schłodzoną śmietankę z cukrem pudrem i śmietan-fixem. Ubitą śmietankę przełóż do rękawa cukierniczego i udekoruj deser. Na górę połóż listek mięty.


Oceń przepis!





Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Party
Szczególny dzień
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej