1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Desery
  4. Tropikalny deser

Tropikalny deser

Magda Winnicka - zdjęcie profilowe
Magda Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Dzisiaj deser dla tych, którzy kochają słońce tropików i smak egzotycznych owoców. Przygotowanie go nie wymaga zaawansowanych umiejętności, więc poradzicie sobie bez trudu.


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy
  • Krok 1

    Żelatynę namocz i odstaw do napęcznienia. Ananasa odsącz z soku i pokrój na kawałki, a sok z niego przelej do większej miseczki. Dolej do niego sok pomarańczowy w temperaturze pokojowej (razem powinno być około 450 ml), dodaj cukier oraz likier kokosowy.

  • Krok 2

    Kiedy żelatyna się namoczy, podgrzej ją w rondelku, ale tylko do rozpuszczenia. Należy uważać, żeby się nie zagotowała. Potem przelej ją do przygotowanego soku i energicznie wymieszaj trzepaczką, aż składniki się połączą.

  • Krok 3

    Dołóż do galaretki 4 łyżki kawałków ananasa, przełóż do deserowych szklanek i odstaw na około 1 godzinę do lodówki. Przed podaniem udekoruj pozostałym ananasem i wiórkami kokosowymi.


Oceń przepis!





Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Party
Szczególny dzień
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej