1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Gofry, naleśniki, placki
  4. Bananowe placuszki serowe bez glutenu

Bananowe placuszki serowe bez glutenu

bananowe placuszki serowe bez glutenu na talerzyku - wszystkiego słodkiego
bananowe placuszki serowe bez glutenu na talerzyku - wszystkiego słodkiego
Magda - zdjęcie profilowe
Magda Autor Zaktualizowano:
5/5 4 oceny

🍌🍌 Bananowe placuszki serowe bez glutenu to propozycja na słodkie, ciepłe śniadanie. Twaróg i banan w połączeniu z bezglutenowym budyniem o smaku śmietankowym Dr. Oetkera nadają placuszkom idealnej konsystencji. Do placuszków nie trzeba dodawać mąki - to właśnie skrobia ją zastępuje. Zapraszam po przepis! :)


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Przygotowanie bananowych placuszków serowych:

  • Krok 1

    Wszystkie składniki umieść w wysokim naczyniu i zmiksuj blenderem na gładką masę.

  • Budyń śmietankowy bez glutenu Dr. Oetker

    Budyń o smaku śmietankowym od Dr. Oetkera to smaczny pomysł na deser dla Twojej rodziny. Świetnie sprawdzi się także jako dodatek do bezglutenowych placuszków czy sernika, zwłaszcza dla osób nietolerujących glutenu.

  • Krok 2

    Rozgrzej patelnię z niewielką ilością oleju. Masę serową nakładaj łyżką i smaż placuszki z każdej strony do uzyskania złotego koloru.

  • Krok 3

    Przed podaniem oprósz cukrem pudrem.

Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/gofry-nalesniki-placki/bananowe-placuszki-serowe-bez-glutenu

Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej