1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Gofry, naleśniki, placki
  4. Bananowe placuszki serowe bez glutenu

Bananowe placuszki serowe bez glutenu

Magda Winnicka - zdjęcie profilowe
Magda Autor Zaktualizowano:
5/5 1 ocena

Bananowe placuszki serowe bez glutenu to propozycja na słodkie, ciepłe śniadanie.Twaróg i banan w połączeniu z bezglutenowym budyniem o smaku śmietankowym Dr. Oetkera nadają placuszkom idealnej konsystencji. Do placuszków nie trzeba dodawać mąki - to właśnie skrobia ją zastępuje. Zapraszam po przepis :)


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy
  • Krok 1

    Wszystkie składniki umieść w wysokim naczyniu i zmiksuj blenderem na gładką masę.

  • Krok 2

    Rozgrzej patelnię z niewielką ilością oleju. Masę serową nakładaj łyżką i smaż z każdej strony do uzyskania złotego koloru.

  • Krok 3

    Przed podaniem oprósz cukrem pudrem.


Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej