Naleśniki francuskie
 
                 
                 
    Ile domów, tyle przepisów na naleśniki 🥞 Miękkie i puszyste czy cieniutkie i delikatne? Dzisiaj przygotowałam typowe crêpes, czyli francuskie naleśniki - cienkie i delikatne niczym pergamin 😁
Sekretem udanych naleśników (pomijając oczywiście idealne proporcje w cieście) jest sposób ich smażenia. Patelnia musi być dobrze rozgrzana, a naleśniki smażymy na średnim ogniu.
Z czym podawać naleśniki? Z czym tylko dusza zapragnie! Twarożek, świeże owoce🍌, konfitury🍓, krem czekoladowy🍫 czy bita śmietana - francuskie naleśniki smakują ze wszystkim!
Przepis powstał w ramach współpracy reklamowej z markami: Dr. Oetker, Bosch oraz Kerrygold.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
| Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy | 
|---|---|---|
|  |  |  | 
Naleśniki francuskie
- 
    
    
    
    Krok 1Mleko z wodą przelej do naczynia, rozpuść masło. ![w miseczkach składniki na naleśniki francuskie, masło Kerrygold i cukier z wanilią Dr.Oetkera]()  
- 
    
    
    
    Krok 2Wszystkie składniki umieść w misce. ![w misce składniki na naleśniki francuskie, obok mikser ręczny bosch]()  
- 
    
    
    
    Krok 3Zmiksuj na gładkie ciasto. ![mikserem ręcznym bosch miksowane ciasto na nalesniki francuskie]()  
- 
    
    
    
    Krok 4Rozgrzej patelnię, posmaruj ją olejem. ![na patelniach smażone naleśniki francuskie]()  
- 
    
    
    
    Krok 5Smaż z obu stron, nalewając jak najcieńszą warstwę ciasta. ![na różowym talerzu naleśniki francuskie]()  
| Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/gofry-nalesniki-placki/nalesniki-francuskie | 
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
 
            
            
            
         
            
            
            
         
            
            
            
         
            
            
            
         
            
            
            
         
                    
                                                                         
                    
                                                                                        
                    
                    
                                     
                    
                                                                         
                    
                                                                         
                    
                                                                                                 
                    
                                                                         
                    
                                                                         
                    
                                                                         
                
                                    
Komentarze