1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Gofry, naleśniki, placki
  4. Naleśniki francuskie

Naleśniki francuskie

naleśniki francuskie wszystkiego słodkiego
naleśniki francuskie wszystkiego słodkiego
Magda - zdjęcie profilowe
Magda Autor Zaktualizowano:
5/5 1 ocena

Ile domów, tyle przepisów na naleśniki 🥞 Miękkie i puszyste czy cieniutkie i delikatne? Dzisiaj przygotowałam typowe crêpes, czyli francuskie naleśniki - cienkie i delikatne niczym pergamin 😁

Sekretem udanych naleśników (pomijając oczywiście idealne proporcje w cieście) jest sposób ich smażenia. Patelnia musi być dobrze rozgrzana, a naleśniki smażymy na średnim ogniu.

Z czym podawać naleśniki? Z czym tylko dusza zapragnie! Twarożek, świeże owoce🍌, konfitury🍓, krem czekoladowy🍫 czy bita śmietana - francuskie naleśniki smakują ze wszystkim!

 

Przepis powstał w ramach współpracy reklamowej z markami: Dr. Oetker, Bosch oraz Lurpak.


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Naleśniki francuskie

  • Krok 1

    Mleko z wodą przelej do naczynia, rozpuść masło.

    w miseczkach składniki na naleśniki francuskie, masło Lurpak i cukier z wanilią Dr.Oetkera
  • Krok 2

    Wszystkie składniki umieść w misce.

    w misce składniki na naleśniki francuskie, obok mikser ręczny bosch
  • Krok 3

    Zmiksuj na gładkie ciasto.

    mikserem ręcznym bosch miksowane ciasto na nalesniki francuskie
  • Krok 4

    Rozgrzej patelnię, posmaruj ją olejem. 

    na patelniach smażone naleśniki francuskie
  • Krok 5

    Smaż z obu stron, nalewając jak najcieńszą warstwę ciasta.

    na różowym talerzu naleśniki francuskie
Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/gofry-nalesniki-placki/nalesniki-francuskie

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej