Racuchy z jabłkami z airfryer
🥞 Racuszki z jabłkami z airfryera to pyszny i zdrowszy sposób na tradycyjne placki! 🍏
Bez smażenia w tłuszczu, lekkie i puszyste – idealne na śniadanie, deser lub podwieczorek. 💛 Sprawdź prosty przepis krok po kroku i zobacz, jak zrobić złociste racuszki w airfryerze w kilka minut! ⚡
Przepis powstał w ramach współpracy reklamowej z marką Dr. Oetker, Bosch oraz Mąka Polka.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
| Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
|---|---|---|
|
|
|
|
Racuchy z jabłkami z airfryer:
-
Krok 1
Mąkę wymieszaj z cukrem oraz drożdżami.
Jeżeli użyjesz świeżych drożdży to najpier przygotuj rozczyn.
-
Krok 2
Dodaj cynamon, jajko i zacznij zagniatać ciasto.
Stopniowo wlewaj ciepłe mleko, a na koniec olej.
-
Krok 3
Zagniecione ciasto odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na około 40 minut.
-
Krok 4
Do wyrośniętego ciasta dodaj jabłko pokrojone w małą kostkę.
-
Krok 5
Ciasto na racuchy rozłóż na papierze do pieczenia na tacce z airfryera.
-
Krok 6
Smaż w temperaturze 160°C przez 7 minut, następnie obróć i smaż przez kolejne 6-7 minut.
Gotowe racuszki możesz posypać cukrem pudrem ✨
| Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/gofry-nalesniki-placki/racuchy-z-jablkami-z-airfryer |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze