1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Gofry, naleśniki, placki
  4. Placuszki z miodem i bakaliami

Placuszki z miodem i bakaliami

Magda Winnicka - zdjęcie profilowe
Magda Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Oto przepis na proste i pyszne śniadanie lub podwieczorek. Puszyste placuszki z miodem, wzbogacone bakaliami będą doskonałą przekąską na każdą porę dnia. Polecam!


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy
  • Krok 1

    Do miski wsyp suche składniki: mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę i szczyptę soli. W osobnym naczyniu wymieszaj rózgą roztopione masło z maślanką i jajkami.

  • Krok 2

    Mokre składniki przelej do miski z suchymi składnikami. Wszystko dokładnie wymieszaj.

  • Krok 3

    Placuszki smaż z obu stron na złoty kolor na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju. Po usmażeniu odsącz je z nadmiaru tłuszczu na arkuszu ręcznika papierowego.

  • Krok 4

    Przed podaniem polej placuszki miodem a wierzch posyp pysznymi bakaliami.


Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej