1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Gofry, naleśniki, placki
  4. Placuszki z miodem i bakaliami

Placuszki z miodem i bakaliami

placuszki z miodem i bakaliami na niebieskim talerzyku - Wszystkiego Słodkiego
placuszki z miodem i bakaliami na niebieskim talerzyku - Wszystkiego Słodkiego
Magda - zdjęcie profilowe
Magda Autor Zaktualizowano:
5/5 1 ocena

Puszyste placuszki z miodem i bakaliami to przepis na proste i pyszne śniadanie lub podwieczorek. Dla dorosłych i dla dzieci. Placki na maślance z dodatkiem migdałów, pistacji i suszonej żurawiny to uczta dla podniebienia.😃 Polecam! 


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Przygotowanie placuszków z miodem i bakaliami:

  • Krok 1

    Do miski wsyp suche składniki: mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę i szczyptę soli. W osobnym naczyniu wymieszaj rózgą roztopione masło z maślanką i jajkiem.

  • Może się przydać

    Ubijaczka (rózga kuchenna) w stylu retro z drewnianą rączką - idealna do ubijania jajek, kremu, mieszania ciast, kaszy manny czy budyniu.

    Może się przydać
  • Krok 2

    Mokre składniki przelej do miski z suchymi składnikami. Wszystko dokładnie wymieszaj.

  • Krok 3

    Placuszki smaż z obu stron na złoty kolor na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju. Po usmażeniu odsącz je z nadmiaru tłuszczu na arkuszu ręcznika papierowego.

  • Krok 4

    Przed podaniem polej placuszki miodem, a wierzch posyp pysznymi bakaliami.

Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/gofry-nalesniki-placki/placuszki-z-miodem-i-bakaliami

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej