1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Gofry, naleśniki, placki
  4. Zielone gofry

Zielone gofry

zielone gofry ze szpinakiem, jogurtem i truskawkami - Wszystkiego Słodkiego
zielone gofry ze szpinakiem, jogurtem i truskawkami - Wszystkiego Słodkiego
Zespół Wszystkiego Słodkiego - zdjęcie profilowe
Zespół Wszystkiego Słodkiego Autor Zaktualizowano:
5/5 2 oceny

Masz ochotę na kolorowe śniadanie? Postaw na zielone gofry! Zastanawiasz się skąd ten obłędny wiosenny kolor? To zasługa zmiksowanego świeżego szpinaku! 😊 Bez obaw - jest on niewyczuwalny w smaku, więc gofry możesz zjadać zarówno w wersji na słodko lub wytrawnej! Smakują wybornie z dodatkiem jogurtu naturalnego i owocami skroionymi z syropem z marakui! Po prostu pycha!


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Przygotowanie zielonych gofrów ze szpinakiem:

  • Krok 1

    Do blendera kielichowego wlej mleko, dodaj szpinak, jogurt naturalny, cukier z wanilią, cukier i zmiksuj, aż płyn będzie miał jednolitą konsystencję.

    mleko migdałowe, szpinak, jogurt naturalny, cukier z wanilią Dr.Oetkera
  • Krok 2

    Dodaj jajka, zmiksuj do połączenia.

    ciasto na gofry ze szpinakiem
  • Krok 3

    Mąkę wymieszaj ze szczyptą soli i proszkiem do pieczenia. Dodaj do szpinakowej masy i zmiksuj dokładnie.

    mąka, szczypta soli, proszek do pieczenia Dr. Oetkera
  • Krok 4

    Gofrownicę rozgrzej, następnie smaruj cienko olejem. Wylewaj ciasto i piecz gofry około 4-5 minut.

    olej, ciasto na gofry
  • Krok 5

    Gotowe gofry podawaj z jogurtem naturalnym, owocami i skrop marakują.

    zielone gofry
Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/gofry-nalesniki-placki/zielone-gofry-ze-szpinakiem

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej