1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Gofry, naleśniki, placki
  4. Zielone gofry

Zielone gofry

Natalia Kamrowska - zdjęcie profilowe
Natalia Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Masz ochotę na kolorowe śniadanie? Postaw na zielone gofry! Zastanawiasz się skąd ten obłędny wiosenny kolor? To zasługa zmiksowanego świeżego szpinaku! 😊 Bez obaw- jest on niewyczuwalny w smaku, więc gofry możesz zjadać zarówno w wersji na słodko lub wytrawnej!


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Gofry:

  • Krok 1

    Do blendera kielichowego wlej mleko, dodaj szpinak, jogurt naturalny, cukier z wanilią, cukier i zmiksuj, aż płyn będzie miał jednolitą konsystencję.

    mleko migdałowe, szpinak, jogurt naturalny, cukier z wanilią Dr.Oetkera
  • Krok 2

    Dodaj jajka, zmiksuj do połączenia.

    ciasto na gofry ze szpinakiem
  • Krok 3

    Mąkę wymieszaj ze szczyptą soli i proszkiem do pieczenia. Dodaj do szpinakowej masy i zmiksuj dokładnie.

    mąka, szczypta soli, proszek do pieczenia Dr. Oetkera
  • Krok 4

    Gofrownicę rozgrzej, następnie smaruj cienko olejem. Wylewaj ciasto i piecz gofry około 4-5 minut.

    olej, ciasto na gofry
  • Krok 5

    Gotowe gofry podawaj z jogurtem naturalnym, owocami i skrop marakują.

    zielone gofry

Oceń przepis!





Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Party
Szczególny dzień
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej