Chlebek bananowy z jabłkami - Przepis
Lżejsze/zdrowsze

Chlebek bananowy z jabłkami

Chlebek bananowy z jabłkami

  • 01:00
  • 12
  • Łatwy
01:00
12
Łatwy

Chlebek bananowy z jabłkami to pachnący, mięciutki wypiek. Przygotowuję go z dojrzałych bananów i płatków owsianych, zapachu nadaje mu cukier z cynamonem. Obiecuję Wam, że chlebek bananowy z mojego przepisu wyjdzie Wam wilgotny, pulchny i przepyszny - to dodatek jabłek gwarantuje mu odpowiednią wilgoć. Jest to bardzo łatwy i szybki przepis.Taki chlebek możesz pokroić w plastry i od razu podać do jedzenia lub posmarować go ulubionym masłem orzechowym. Jest pyszny.

Składniki

Składniki:
  • 220 g mąki pszennej
  • 30 g płatków owsianych (dwie łyżki)
  • 50 g cukru
  • 1 łyżeczka Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
  • 1 łyżeczka Cynamonu mielonego Dr. Oetkera
  • ½ łyżeczki soli
  • 200 g bananów (2 banany)
  • 80 g roztopionego masła
  • 2 jajka
  • 1 jabłko (pokrojone w drobną kostkę)
Składniki
Składniki:
  • 220 g mąki pszennej
  • 30 g płatków owsianych (dwie łyżki)
  • 50 g cukru
  • 1 łyżeczka Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
  • 1 łyżeczka Cynamonu mielonego Dr. Oetkera
  • ½ łyżeczki soli
  • 200 g bananów (2 banany)
  • 80 g roztopionego masła
  • 2 jajka
  • 1 jabłko (pokrojone w drobną kostkę)
Lżejsze/zdrowsze ->

Przepisy z kategorii Lżejsze/zdrowsze