1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Lżejsze/zdrowsze
  4. Chlebek bananowy z jabłkami

Chlebek bananowy z jabłkami

Marta Dmochowska - zdjęcie profilowe
Marta Autor Zaktualizowano:
5/5 1 ocena

Chlebek bananowy z jabłkami to pachnący, mięciutki wypiek. Przygotowuję go z dojrzałych bananów i płatków owsianych, zapachu nadaje mu cukier z cynamonem. Obiecuję Wam, że chlebek bananowy z mojego przepisu wyjdzie Wam wilgotny, pulchny i przepyszny - to dodatek jabłek gwarantuje mu odpowiednią wilgoć. Jest to bardzo łatwy i szybki przepis.Taki chlebek możesz pokroić w plastry i od razu podać do jedzenia lub posmarować go ulubionym masłem orzechowym. Jest pyszny.


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy
  • Krok 1

    Piekarnik nagrzej do 180°C. Formę o długości 30 cm wyłóż papierem do pieczenia. Do miski przesiej mąkę, dodaj płatki owsiane, cukier, proszek do pieczenia, cukier z cynamonem i sól, a następnie wymieszaj.

  • Krok 1

    Banany rozgnieć widelcem. Przełóż je do drugiej miski, wlej masło, dodaj jajka i wymieszaj. Mokre składniki dodaj do suchych i wymieszaj do połączenia składników. 

  • Krok 1

    Na końcu dodaj do ciasta obrane i pokrojone w drobną kostkę jabłko.

  • Krok 1

    Ciasto przełóż do formy i piecz przez około 60 minut, do suchego patyczka. Upieczony chlebek wyjmij z piekarnika i pozostawiłam do wystudzenia.


Oceń przepis!





Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Party
Szczególny dzień
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej