Lżejsze/zdrowsze

Owsianka z karmelizowanymi bananami

Owsianka z karmelizowanymi bananami

  • 00:20
  • 2
  • Łatwy
00:20
2
Łatwy

Owsianka z karmelizowanymi bananami to doskonała propozycja pożywnego i pełnowartościowego śniadania. Ziarno owsa jest bogactwem witamin i minerałów, dzięki którym rozpoczniemy dzień pełnią energii! Karmelizowany banan, to świetny dodatek, który wzbogaca nie tylko smak, ale także jest źródłem wielu witamin. Owsianka jest dobrym wyborem dla wszystkich; zarówno dla dzieci, dorosłych, osób dbających o zdrową dietę a nawet dla sportowców. :) Dodatkowo jest bardzo prosta w przygotowaniu. Do zagotowania płatków owsianych możecie użyć mleka, wody lub napoju roślinnego.:) Każdy znajdzie swoją wersję 

Składniki

  • 80g płatków owsianych
  • 300 ml mleka
  • 1 banan
  • 25 g oleju kokosowego
  • 30 ml syropu klonowego
  • 1 łyżeczka Cynamonu mielonego z Indonezji Dr. Oetkera
  • 20 g migdałów
Wskazówki

Owsianka z karmelizowanymi bananami

Krok 1

Płatki owsiane i mleko przełóż do garnka.Gotuj płatki owsiane na mleku przez około 5 minut (czas gotowania płatków zależy od ich rodzaju).

Krok 2

Banany pokrój w plastry.

Krok 3

Olej kokosowy rozgrzej na patelni. Dodaj do niego syrop klonowy i cynamon.

Krok 4

Gotuj na średnim ogniu, aż masa zacznie gęstnieć.

Krok 5

Dodaj pokrojone banany i dokładnie wymieszaj.

Krok 6

Połowę karmelizowanych bananów wymieszaj z owsianką. Pozostałą część ułóż na górze owsianki i posyp migdałami.

Składniki
  • 80g płatków owsianych
  • 300 ml mleka
  • 1 banan
  • 25 g oleju kokosowego
  • 30 ml syropu klonowego
  • 1 łyżeczka Cynamonu mielonego z Indonezji Dr. Oetkera
  • 20 g migdałów
Lżejsze/zdrowsze ->

Przepisy z kategorii Lżejsze/zdrowsze