Lody z awokado
Lody z awokado – bez glutenu i laktozy. Pyszne, aksamitne, o przyjemnym smaku awokado 🥑 i kokosa 🥥 Idealnego smaku dopełnia dodatek orzeźwiającego soku z cytryny🍋 Lody z awokado, jak i samo awokado, są dość wrażliwe – mogą zmienić kolor i nieco smak, gdy będą przechowywane zbyt długo. Aby cieszyć się ich dobrym smakiem i ładnym kolorem warto zjeść je w niedługim czasie po przygotowaniu 🍨
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie lodów z awokado:
-
Krok 1
Awokado obierz i pokrój. Mleko kokosowe odwróć do góry nogami, otwórz i wylej wodę a powstalą śmietankę kokosową umieść w blenderze kielichowym. Dodaj awokado, cukier, cukier z wanilią i połowę soku z cytryny.
-
Natalia poleca
Cukier z Wanilią Bourbon bez glutenu od Dr. Oetkera nada wypiekom i deserom niepowtarzalny waniliowy smak. Wzbogacony o dodatek ziarenek wanilii Bourbon, czyli najbardziej cenionego gatunku tej wspaniałej przyprawy. Idealny do ciast, deserów czy lodów przyda się w każdej kuchni.
-
Krok 2
Miksuj na najwyższych obrotach ok 5 min dodając w trakcie resztę soku z cytryny, aż masa stanie się gładka. Gotową masę dobrze schłodź w lodówce, a następnie umieść w maszynce do lodów i mieszaj je ok 20-30min. Przełóż do pojemnika do mrożenia lub do foremek do lodów i włóż patyczki. Wstaw do zamrażarki na 6-8h do zamrożenia.
*Lody z awokado, jak samo awokado są dość wrażliwe i mogą zmienić kolor i nieco smak gdy będą przechowywane zbyt długo. Aby cieszyć się ich smakiem i ładnym kolorem warto zjeść je w niedługim czasie po przygotowaniu.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/lody/lody-z-awokado |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze