1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Lody
  4. Lody z awokado

Lody z awokado

Natalia Kamrowska - zdjęcie profilowe
Natalia Autor Zaktualizowano:
5/5 2 oceny

Lody z awokado – bez glutenu i laktozy. Pyszne, aksamitne, o przyjemnym smaku awokado i kokosa. Idealnego smaku dopełnia dodatek orzeźwiającego soku z cytryny. Lody z awokado, jak i samo awokado, są dość wrażliwe – mogą zmienić kolor i nieco smak, gdy będą przechowywane zbyt długo. Aby cieszyć się ich dobrym smakiem i ładnym kolorem warto zjeść je w niedługim czasie po przygotowaniu.

 

 


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Lody:

  • Krok 1

    Awokado obierz i pokrój. Mleko kokosowe odwróć do góry nogami, otwórz i wylej wodę a powstalą śmietankę kokosową umieść w blenderze kielichowym. Dodaj awokado, cukier, cukier z wanilią i połowę soku z cytryny.

    mleko kokosowe, cytryna, awokado, cukier z wanilią bez glutenu, cukier na blacie
  • Krok 2

    Miksuj na najwyższych obrotach ok 5 min dodając w trakcie resztę soku z cytryny, aż masa stanie się gładka. Gotową masę dobrze schłodź w lodówce, a następnie umieść w maszynce do lodów i mieszaj je ok 20-30min. Przełóż do pojemnika do mrożenia lub do foremek do lodów i włóż patyczki. Wstaw do zamrażarki na 6-8h do zamrożenia.

    wymieszana masa z awokado

Oceń przepis!





Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Party
Szczególny dzień
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej