1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Makowce i ciasta z makiem
  4. Ciasto migdałowe z gruszkami

Ciasto migdałowe z gruszkami

Ciasto migdałowe z gruszkami
Ciasto migdałowe z gruszkami
Magda - zdjęcie profilowe
Magda Autor Zaktualizowano:
5/5 4 oceny

Ciasto migdałowe z gruszkami to pyszne, szybkie i  lekkie ciasto do codziennej kawy. Do ciasta oprócz migdałów użyłam maku, który urozmaicił ten dość uniwersalny przepis. Spróbujcie. :)


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy
  • Krok 1

    Formę o wymiarach 31 x 21 cm wysmaruj masłem i oprósz mąką. Piekarnik rozgrzej do 175°C. Gruszki umyj, obierz ze skórki i pokrój na plastry.

  • Krok 2

    Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i migdałami. Do drugiej miski wbij jajka i ubij je z cukrem pudrem na puch. Cały czas ubijając, cienką strużką dolej olej, po czym delikatnie dodaj mąkę z proszkiem i migdałami, a na końcu dodaj mak.

  • Krok 3

    Ciasto przełóż do formy i na wierzchu poukładaj pokrojone gruszki.

  • Krok 4

    Ciasto wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 40 minut.

Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/makowce-i-ciasta-z-makiem/ciasto-migdalowe-z-gruszkami

Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej