Ciasta drożdżowe

Wieniec bożonarodzeniowy

Wieniec bożonarodzeniowy

  • 03:00
  • 12
  • Średni
03:00
12
Średni

Wieniec bożonarodzeniowy z czekoladą i orzechami z dodatkiem maku. Z pewnością będzie przepiękną ozdobą wigilijnego stołu. 

Składniki

Ciasto:
  • 450 g mąki pszennej
  • 1 Drożdże suszone Dr. Oetkera
  • 250 ml mleka
  • 50 g cukru
  • 1/3 łyżeczki soli
  • 1 jajko + żółtko
  • 80 g masła
Nadzienie:
  • 300 g kremu orzechowego typu Nutella
  • 40 g orzechów laskowych uprażonych bez skórki
  • 30 g maku mielonego
  • 50 masła
  • 1 łyżeczka Cynamonu Dr. Oetkera
Dodatkowo:
  • 1 białko
  • 10 g orzechów laskowych
  • mąka do oprószenia blatu
Składniki
Ciasto:
  • 450 g mąki pszennej
  • 1 Drożdże suszone Dr. Oetkera
  • 250 ml mleka
  • 50 g cukru
  • 1/3 łyżeczki soli
  • 1 jajko + żółtko
  • 80 g masła
Nadzienie:
  • 300 g kremu orzechowego typu Nutella
  • 40 g orzechów laskowych uprażonych bez skórki
  • 30 g maku mielonego
  • 50 masła
  • 1 łyżeczka Cynamonu Dr. Oetkera
Dodatkowo:
  • 1 białko
  • 10 g orzechów laskowych
  • mąka do oprószenia blatu
Zobacz ten przepis na ws.pl
Ciasta drożdżowe ->

Przepisy z kategorii Ciasta drożdżowe