Makowiec bezglutenowy - Przepis
Bez glutenu

Makowiec bezglutenowy

Makowiec bezglutenowy

  • 01:40
  • 12
  • Średni
01:40
12
Średni

Kruche ciasto, orzechy i makowa masa z wanilią. Odkryj przepis na pyszny makowiec bez glutenu. 

Składniki

Ciasto:
  • 100 g mąki migdałowej
  • 100 g mąki kokosowej
  • 1 łyżeczka Proszku do pieczenia bez glutenu Dr. Oetkera
  • 1 Cukier z wanilią bez glutenu Dr. Oetkera
  • 40 g miękkiego masła
  • 1,5 łyżeczki zmielonego siemienia lnianego
  • 1 jajko
  • 2 łyżki wody
  • szczypta soli
Masa makowa:
  • 200 g mielonego maku
  • 1 Cukier z wanilią bez glutenu Dr. Oetkera
  • 100 g cukru pudru lub miodu
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • skórka otarta z 1/2 cytryny
  • sok z 1/2 cytryny
  • 50 g rodzynek
  • 2 białka
Dodatkowo:
  • orzechy włoskie
Składniki
Ciasto:
  • 100 g mąki migdałowej
  • 100 g mąki kokosowej
  • 1 łyżeczka Proszku do pieczenia bez glutenu Dr. Oetkera
  • 1 Cukier z wanilią bez glutenu Dr. Oetkera
  • 40 g miękkiego masła
  • 1,5 łyżeczki zmielonego siemienia lnianego
  • 1 jajko
  • 2 łyżki wody
  • szczypta soli
Masa makowa:
  • 200 g mielonego maku
  • 1 Cukier z wanilią bez glutenu Dr. Oetkera
  • 100 g cukru pudru lub miodu
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • skórka otarta z 1/2 cytryny
  • sok z 1/2 cytryny
  • 50 g rodzynek
  • 2 białka
Dodatkowo:
  • orzechy włoskie
Bez glutenu ->

Przepisy z kategorii Bez glutenu