Babeczki drożdżowe z truskawkami - Przepis
Muffinki i babeczki

Babeczki drożdżowe z truskawkami

Babeczki drożdżowe z truskawkami

  • 03:00
  • 12
  • Średni
03:00
12
Średni

Delikatne, drożdżowe babeczki to idealne towarzyszki letnich pikników i przyjęć. Wypełnione owocami pozwalają w pełni cieszyć się smakami lata. Doskonałe z truskawkami – taką właśnie wersję dziś przygotowałam.

Składniki

Ciasto drożdżowe:
  • 50 g masła
  • Drożdże suszone instant Dr. Oetkera
  • 300 g mąki
  • ½ Cukier wanillinowy Dr. Oetkera
  • 65 g cukru
  • 2 żółtka
  • 160 ml letniego mleka
  • 12 małych truskawek (lub innych owoców)
  • jajko do posmarowania
Kruszonka:
  • 60 g mąki
  • 60 g cukru
  • 35 g masła
  • ½ Cukier wanilinowy Dr. Oetkera
Składniki
Ciasto drożdżowe:
  • 50 g masła
  • Drożdże suszone instant Dr. Oetkera
  • 300 g mąki
  • ½ Cukier wanillinowy Dr. Oetkera
  • 65 g cukru
  • 2 żółtka
  • 160 ml letniego mleka
  • 12 małych truskawek (lub innych owoców)
  • jajko do posmarowania
Kruszonka:
  • 60 g mąki
  • 60 g cukru
  • 35 g masła
  • ½ Cukier wanilinowy Dr. Oetkera
Zobacz ten przepis na ws.pl
Muffinki i babeczki ->

Przepisy z kategorii Muffinki i babeczki

Wszystkiego słodkiego
03:00
12
Średni
Babeczki Mikołaje