Muffinki z malinami i białą czekoladą

Muffinki z malinami i białą czekoladą. Muffinki są zdecydowanym hitem ostatnich lat. Podawane zarówno na słodko jak i na słono zaskakują swoimi smakami. :) Doskonale sprawdzają się w roli szybkiego deseru lub przekąski. Moja dzisiejsza propozycja to puszyste, wilgotne muffinki ze słodką, białą czekoladą przełamane lekko kwaśnym smakiem malin. Mmm... Spróbuj!
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
-
Krok 1
Piekarnik nagrzej do 180°C. W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sól i cukier ze skórką cytrynową.
-
Krok 2
Cukier utrzyj z jajkami do momentu otrzymania jasnej, gęstej masy.
-
Krok 3
Ciągle miksując stopniowo dolewaj do utartych z cukrem jajek, olej i mleko.
-
Krok 4
Następnie krótko wymieszaj składniki suche z mokrymi.
-
Krok 5
Wyłóż foremkę na muffinki papilotkami.
-
Krok 6
Do każdej foremki nałóż dużą łyżkę ciasta, a następnie posyp je owocami i kawałkami czekolady.
-
Krok 7
Muffinki wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 25 minut, do suchego patyczka. Upieczone muffinki pozostaw do wystudzenia.
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze