1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Muffinki i babeczki
  4. Babeczki dyniowe

Babeczki dyniowe

babeczki dyniowe z kremem z serka philadelphia i kolorową posypką
Natalia - zdjęcie profilowe
Natalia Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Sezon na dynię trwa w najlepsze, więc postanowiłam przygotować słodkie, dyniowe babeczki. Dzieci je uwielbiają, a ja delektuję się nimi przy filiżance herbaty. Polecam!


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Ciasto:

  • Krok 1

    Przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj sól i cynamon (jeżeli posiadacie imbir w proszku to należy go wymieszać razem z pozostałymi suchymi składnikami). 

  • Krok 2

    Utrzyj masło z cukrem na puszystą, jasną masę, a następnie dodawaj kolejno jajka, które dokładnie zmiksuj po każdym dodaniu. 

  • Krok 3

    Dyniowe purée dodawaj partiami na przemian z mąką i maślanką. Na samym końcu dodaj świeżo utarty imbir. Foremki wypełnij ciastem do około 3/4 wysokości i piecz około 25 minut w 180°C.

Krem:

  • Krok 4

    W misce umieść serek, cukier puder, cukier wanilinowy oraz masło i miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.

Dekorowanie:

  • Krok 5

    Krem nakładaj za pomocą łyżeczki na wystudzone babeczki, dekorując każdą z nich perełkami cukrowymi. Smacznego!


Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej