Babeczki dyniowe


Sezon na dynię trwa w najlepsze, więc postanowiłam przygotować słodkie, dyniowe babeczki. Dzieci je uwielbiają, a ja delektuję się nimi przy filiżance herbaty. Polecam!
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Ciasto:
-
Krok 1
Przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj sól i cynamon (jeżeli posiadacie imbir w proszku to należy go wymieszać razem z pozostałymi suchymi składnikami).
-
Krok 2
Utrzyj masło z cukrem na puszystą, jasną masę, a następnie dodawaj kolejno jajka, które dokładnie zmiksuj po każdym dodaniu.
-
Krok 3
Dyniowe purée dodawaj partiami na przemian z mąką i maślanką. Na samym końcu dodaj świeżo utarty imbir. Foremki wypełnij ciastem do około 3/4 wysokości i piecz około 25 minut w 180°C.
Krem:
-
Krok 4
W misce umieść serek, cukier puder, cukier wanilinowy oraz masło i miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.
Dekorowanie:
-
Krok 5
Krem nakładaj za pomocą łyżeczki na wystudzone babeczki, dekorując każdą z nich perełkami cukrowymi. Smacznego!
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze