Muffinki i babeczki

Babeczki dyniowe

Babeczki dyniowe

  • 01:30
  • 12
  • Łatwy
01:30
12
Łatwy

Sezon na dynię trwa w najlepsze, więc postanowiłam przygotować słodkie, dyniowe babeczki. Dzieci je uwielbiają, a ja delektuję się nimi przy filiżance herbaty. Polecam!

Składniki

Ciasto:
  • 300 g mąki pszennej
  • 3/4 łyżeczki cynamonu Dr. Oetkera
  • 1 łyżeczka imbiru (sproszkowanego lub świeżo utartego)
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 3 łyżeczki Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
  • 115 g masła
  • 3/4 szklanki brązowego cukru
  • 2 duże jajka
  • 1/2 szklanki maślanki lub 1 szklanka jogurtu naturalnego
  • 140 g dyniowego purée (dynia pokrojona na ćwiartki, bez pestek, położona na blasze skórą do dołu, upieczona w 180°C przez około 40 minut, obrana i zblendowana na ciepło)
Krem:
  • 170 g serka typu Philadelphia
  • 1/2 opakowania Cukru wanilinowego 8 g Dr. Oetkera
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • 115 g masła miękkiego
Dekoracja:
  • 1 opakowanie Perełek cukrowych Dr. Oetkera
Składniki
Ciasto:
  • 300 g mąki pszennej
  • 3/4 łyżeczki cynamonu Dr. Oetkera
  • 1 łyżeczka imbiru (sproszkowanego lub świeżo utartego)
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 3 łyżeczki Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
  • 115 g masła
  • 3/4 szklanki brązowego cukru
  • 2 duże jajka
  • 1/2 szklanki maślanki lub 1 szklanka jogurtu naturalnego
  • 140 g dyniowego purée (dynia pokrojona na ćwiartki, bez pestek, położona na blasze skórą do dołu, upieczona w 180°C przez około 40 minut, obrana i zblendowana na ciepło)
Krem:
  • 170 g serka typu Philadelphia
  • 1/2 opakowania Cukru wanilinowego 8 g Dr. Oetkera
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • 115 g masła miękkiego
Dekoracja:
  • 1 opakowanie Perełek cukrowych Dr. Oetkera
Zobacz ten przepis na ws.pl
Muffinki i babeczki ->

Przepisy z kategorii Muffinki i babeczki