Bardzo czekoladowe babeczki

Bardzo czekoladowe babeczki. Oto przepis dla prawdziwych amatorów czekoladowych wypieków a’la brownie. Mocno czekoladowy smak, przełamany nutą owoców, zadowoli nawet największego smakosza. :)
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
-
Krok 1
Czekoladę i masło umieść razem w większej misce i roztop nad parą wodną, po czym odstaw do wystygnięcia.
-
Krok 2
Piekarnik nagrzej do temperatury 170°C i przygotuj formę do babeczek, wkładając do niej papilotki.
-
Krok 3
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Jajka, żółtka, cukier i cukier wanilinowy ubij razem na puszystą masę. Dodaj do niej wystudzoną czekoladę z masłem i zmiksuj do połączenia się składników.
-
Krok 4
Na koniec do masy dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
-
Krok 5
Gotowe ciasto równomiernie rozłóż do papilotek (mniej więcej po 1 pełnej łyżce). Babeczki wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 20-25 minut, do suchego patyczka. Po upieczeniu odstaw do wystudzenia.
-
Krok 6
Babeczki możesz podać z sosem owocowym lub innymi dodatkami.
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze