Babeczki waniliowe - Podstawowy przepis
Podstawowy przepis na najlepsze babeczki waniliowe 💛 Miękkie i puszyste w środku, z dodatkiem ekstraktu z prawdziwą wanilią, mocno maślane. Świetnie smakują solo, ale idealnie sprawdzą się także jako baza do ozdobnych cupcakes.
Babeczki waniliowe najlepiej piec w specjalnie przeznaczonej do tego formie, wyłożonej papierowymi papilotkami. Dzięki temu równomiernie się pieką i równo wyrastają 🧁
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Waniliowe babeczki:
-
Krok 1
Miękkie masło pokrój na kawałki, umieść w misie miksera z cukrem i ekstraktem.
-
Krok 2
Kiedy cukier całkowicie się rozpuści, dodaj jako i zmiksuj do połączenia oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Na końcu dodaj mleko.
-
Krok 3
Formę do pieczenia babeczek wyłóż papilotkami, łyżką przełóż ciasto.
Piekarnik rozgrzej do 180°C.
-
Może się przydać
Chcesz, aby Twoje muffinki zawsze były udane? Wypróbuj formę do muffinek Wilton z nieprzywierającym system Non-Stick i przygotuj jednocześnie aż 12 pysznych babeczek!
-
Krok 4
Babeczki piecz w nagrzanym piekarniku około 22 minut, do suchego patyczka.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/muffinki-i-babeczki/babeczki-waniliowe-podstawowy-przepis |
Przepis w Waszym wykonaniu
1 / 1
Komentarze