1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Muffinki i babeczki
  4. Babeczki waniliowe - Podstawowy przepis

Babeczki waniliowe - Podstawowy przepis

waniliowa babeczka jasna wszystkiego słodkiego
waniliowa babeczka jasna wszystkiego słodkiego
Magda - zdjęcie profilowe
Magda Autor Zaktualizowano:
5/5 1 ocena

Podstawowy przepis na najlepsze babeczki waniliowe 💛 Miękkie i puszyste w środku, z dodatkiem ekstraktu z prawdziwą wanilią, mocno maślane. Świetnie smakują solo, ale idealnie sprawdzą się także jako baza do ozdobnych cupcakes. 

Babeczki waniliowe najlepiej piec w specjalnie przeznaczonej do tego formie, wyłożonej papierowymi papilotkami. Dzięki temu równomiernie się pieką i równo wyrastają 🧁

 


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Waniliowe babeczki:

  • Krok 1

    Miękkie masło pokrój na kawałki, umieść w misie miksera z cukrem i ekstraktem.

    masło Lurpak do babeczek waniliowych i pozostałe składniki
  • Krok 2

    Kiedy cukier całkowicie się rozpuści, dodaj jako i zmiksuj do połączenia oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Na końcu dodaj mleko.

    w misie miksera bosch ucierane masło lurpak obok proszek do pieczenia Dr. Oetkera
  • Krok 3

    Formę do pieczenia babeczek wyłóż papilotkami, łyżką przełóż ciasto.

    Piekarnik rozgrzej do 180°C.

    W blaszce do pieczenia babeczek waniliowe babeczki
  • Może się przydać

    Chcesz, aby Twoje muffinki zawsze były udane? Wypróbuj formę do muffinek Wilton z nieprzywierającym system Non-Stick i przygotuj jednocześnie aż 12 pysznych babeczek!

    Może się przydać
  • Krok 4

    Babeczki piecz w nagrzanym piekarniku około 22 minut, do suchego patyczka.

    upieczone babeczki w formie do pieczenia
Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/muffinki-i-babeczki/babeczki-waniliowe-podstawowy-przepis

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej