1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Muffinki i babeczki
  4. Łatwe muffinki bananowe z czekoladą

Łatwe muffinki bananowe z czekoladą

Dr. Oetker  - zdjęcie profilowe
Dr. Oetker Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Muffinki bananowe z kawałkami czekolady to łatwy przepis na pyszną przekąskę lub drugie śniadanie. Wspaniale pachną bananami i czekoladą. Wypróbuj! 🍌🍫


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Muffinki:

  • Krok 1

    Piekarnik nagrzej do temperatury 180°C. Foremkę do muffinek wyłóż papilotkami.

    fore,ka na muffinki wyłożona papilotkami
  • Krok 2

    Czekoladę posiekaj na kawałki.

    gorzka czekolada posiekana na kawałki
  • Krok 3

    Mąkę przesiej do miski razem z proszkiem do pieczenia, dodaj mielone migdały, szczyptę soli, cukier i wymieszaj.

    mąka pszenna, proszek do pieczenia, sól, mielone migdały, cukier
  • Krok 4

    Banany rozgnieć widelcem, dodaj jajka, olej, cukier z wanilią i wymieszaj.

    cukier z wanilią, banany, jajka, olej
  • Krok 5

    Następnie w dwóch turach dodaj suche składniki, wymieszaj do połączenia. Na koniec wmieszaj posiekaną czekoladę.

    Gotowe ciasto wyłóż równomiernie do papilotek.

    ciasto na muffinki bananowe w papilotkach
  • Krok 6

    Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 25-30 minut. Po upieczeniu odstaw do wystudzenia.

    upieczone muffinki bananowe z czekoladą

Oceń przepis!





Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Party
Szczególny dzień
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej