1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Muffinki i babeczki
  4. Muffinki z kremem piankowym Marshmallow

Muffinki z kremem piankowym Marshmallow

muffinki z kremem piankowym marshmallow udekorowane mini piankami - wszystkiego słodkiego
muffinki z kremem piankowym marshmallow udekorowane mini piankami - wszystkiego słodkiego
Marta - zdjęcie profilowe
Marta Autor Zaktualizowano:
5/5 17 ocen

Dzisiaj moje muffinki z kremem z pianek Marshmallow smakują najlepiej! Międzynarodowy Dzień Muffinek to wyjątkowo radosne i słodkie święto. :) Moje muffinki słodko wyglądają i równie pysznie smakują. Każda babeczka ma zatopioną piankę i dodatkowo przykryta jest kremem z rozpuszczonych pianek! Żeby deser całkowicie wpisał się w koncepcję święta, gotowe babeczki posypałam z wierzchu mini piankami. Patera z tak udekorowanymi babeczkami wygląda niezwykle uroczo! ❤️

Sprawdź również jak samodzielnie zrobić papilotki do babeczek?


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Średni

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Ciasto na muffinki z kremem piankowym Marshmallow:

  • Krok 1

    Piekarnik nagrzej do 180°C. Foremkę do babeczek wyłóż papilotkami.

    Forma do muffinek z papilotkami
  • Może się przydać

    Forma do muffinek od Dr. Oetkera jest idealna na 12 sztuk babeczek. Pokryta specjalną powłoką zapobiegającą przywieraniu ciasta. Jesteśmy pewni jakości naszych produktów, dlatego dajemy 5 lat gwarancji!

    Może się przydać
  • Krok 2

    Przesiej mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Dodaj cukier i dokładnie wymieszaj ze sobą wszystkie suche składniki.

    Mąka, proszek do pieczenia, kakao i cukier w miseczce
  • Krok 3

    Jajka, śmietankę i olej wymieszaj w osobnej misce.

    Jajka, śmietanka i olej w szklanej miseczce
  • Krok 4

    Do mokrych składników dodaj porcjami suche, mieszając krótko, tylko do połączenia masy.

    Mokre i suche składniki na muffinki w jednej misce
  • Krok 5

    Surowe ciasto wyłóż do papilotek. W środek każdej muffinki włóż 1 piankę marshmallow. Piecz przez 25 minut. Upieczone babeczki wystudź na kratce do pieczenia.

    Ciasto czekoladowe na muffinki z powciskanymi piankami, w blaszce do muffinek wyłożonej papilotkami, pianki marshmallow w miseczce

Krem z piankami marshmallow:

  • Krok 6

    W misce nad garnkiem z gotującą się wodą umieść pianki, 50 ml śmietanki i czerwony barwnik. Rozpuszczoną masę przestudź

    miska z piankami marshmallow, czerwonym barwnikiem i śmietanką nad garnkiem w kąpieli wodnej
  • Barwnik spożywczy czerwony Dr. Oetker

    Czerwony barwnik spożywczy w żelu od Dr. Oetkera to idealny sposób na barwienie kremu, lukru czy ciasta. Dzięki żelowej konsystencji z łatwością wymieszasz go z barwioną masą!

    Barwnik spożywczy czerwony Dr. Oetker
  • Krok 7

    Serek utrzyj z cukrem pudrem.

    serek śmietankowy z cukrem pudrem w miseczce, mikser
  • Krok 8

    Dodaj rozpuszczoną masę piankową i mieszaj do połączenia składników.

    rozpuszczona czerwona masa piankowa wymieszana z serkiem w misce
  • Krok 9

    Ubij 150 ml śmietanki . Pod koniec ubijania dodaj śmietan-fix. Wymieszaj z piankową masą.

    śmietanka w miseczce z mikserem, opakowanie śmietan-fixu od dr. oetkera
  • Krok 10

    Gotowy krem przełóż do rękawa cukierniczego i udekoruj nim muffinki. Każdą babeczkę posyp dodatkowo mini piankami marshmallow.

    muffinki udekorowane kremem marshmallow, rękaw (worek) cukierniczy z kremem
  • Marta poleca

    Jeśli chcesz pięknie udekorować swoje wypieki, polecam Ci wypróbowanie ozdobnych tylek z naszego sklepu. Dzięki nim wyczarujesz ozdoby, jakie tylko chcesz! :)

    Marta poleca
Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/muffinki-i-babeczki/muffinki-z-kremem-piankowym-marshmallow

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej