Muffinki i babeczki

Muffinki z kremem piankowym Marshmallow

Muffinki z kremem piankowym Marshmallow

  • 01:00
  • 12
  • Średni
01:00
12
Średni

Dzisiaj moje Muffinki z kremem z pianek Marshmallow smakują najlepiej! Międzynarodowy Dzień Muffinek to wyjątkowo radosne i słodkie święto :) Moje muffinki słodko wyglądają i równie pysznie smakują. Każda babeczka ma zatopioną piankę i dodatkowo przykryta jest kremem z rozpuszczonych pianek! Żeby deser całkowicie wpisał się w koncepcję święta, gotowe babeczki posypałam z wierzchu mini piankami. Patera z tak udekorowanymi babeczkami wygląda niezwykle uroczo!

Składniki

Ciasto:
  • 250 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
  • 2 łyżki kakao
  • 150 g cukru
  • 2 jajka
  • 150 ml śmietanki 30%
  • 150 ml oleju
  • 12 dużych pianek waniliowych Marshmallow
Krem do babeczek:
  • 100 g pianek waniliowych Marshmallow
  • 50 ml śmietanki 30% + 150 ml śmietanki 30% do kremu
  • ½ łyżeczki Barwnika spożywczego czerwonego Dr. Oetkera
  • 250 g kremowego serka, typu Philadelphia
  • 80 g cukru pudru
  • 1 Śmietan Fix- Dr. Oetkera
  • Do dekoracji:
  • Mini pianki Marshmallow
Składniki
Ciasto:
  • 250 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
  • 2 łyżki kakao
  • 150 g cukru
  • 2 jajka
  • 150 ml śmietanki 30%
  • 150 ml oleju
  • 12 dużych pianek waniliowych Marshmallow
Krem do babeczek:
  • 100 g pianek waniliowych Marshmallow
  • 50 ml śmietanki 30% + 150 ml śmietanki 30% do kremu
  • ½ łyżeczki Barwnika spożywczego czerwonego Dr. Oetkera
  • 250 g kremowego serka, typu Philadelphia
  • 80 g cukru pudru
  • 1 Śmietan Fix- Dr. Oetkera
  • Do dekoracji:
  • Mini pianki Marshmallow
Zobacz ten przepis na ws.pl
Muffinki i babeczki ->

Przepisy z kategorii Muffinki i babeczki