Muffinki z kremem piankowym Marshmallow


Dzisiaj moje Muffinki z kremem z pianek Marshmallow smakują najlepiej! Międzynarodowy Dzień Muffinek to wyjątkowo radosne i słodkie święto :) Moje muffinki słodko wyglądają i równie pysznie smakują. Każda babeczka ma zatopioną piankę i dodatkowo przykryta jest kremem z rozpuszczonych pianek! Żeby deser całkowicie wpisał się w koncepcję święta, gotowe babeczki posypałam z wierzchu mini piankami. Patera z tak udekorowanymi babeczkami wygląda niezwykle uroczo!
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Średni
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Ciasto:
-
Krok 1
Piekarnik nagrzej do 180°C. Foremkę do babeczek wyłóż papilotkami.
-
Krok 2
Przesiej mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Dodaj cukier i dokładnie wymieszaj ze sobą wszystkie suche składniki.
-
Krok 3
Jajka, śmietankę i olej wymieszaj.
-
Krok 4
Do mokrych składników dodaj porcjami suche, mieszając krótko, tylko do połączenia masy.
-
Krok 5
Surowe ciasto wyłóż do papilotek. W środek każdej muffinki włóż 1 piankę. Piecz przez 25 minut. Upieczone babeczki wystudź na kratce do pieczenia.
Krem:
-
Krok 6
W misce nad garnkiem z gotująca się wodą umieść pianki, 50 ml śmietanki i czerwony barwnik. Rozpuszczoną masę przestudź
-
Krok 7
Serek utrzyj z cukrem pudrem.
-
Krok 8
Dodaj rozpuszczoną masę piankową i mieszaj do połączenia składników.
-
Krok 9
Ubij 150 ml śmietanki . Pod koniec ubijania dodaj śmietan-fix. Wymieszaj z piankową masą.
-
Krok 10
Gotowy krem przełóż do rękawa cukierniczego i udekoruj nim muffinki. Dodatkowo, każdą posyp mini piankami.
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze