Muffinki z kremem piankowym Marshmallow - Przepis
Muffinki i babeczki

Muffinki z kremem piankowym Marshmallow

muffinki z kremem marshmallow

Muffinki z kremem piankowym Marshmallow

  • 01:00
  • 12
  • Średni
01:00
12
Średni

Dzisiaj moje Muffinki z kremem z pianek Marshmallow smakują najlepiej! Międzynarodowy Dzień Muffinek to wyjątkowo radosne i słodkie święto :) Moje muffinki słodko wyglądają i równie pysznie smakują. Każda babeczka ma zatopioną piankę i dodatkowo przykryta jest kremem z rozpuszczonych pianek! Żeby deser całkowicie wpisał się w koncepcję święta, gotowe babeczki posypałam z wierzchu mini piankami. Patera z tak udekorowanymi babeczkami wygląda niezwykle uroczo!

Składniki

Ciasto:
  • 250 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
  • 2 łyżki kakao
  • 150 g cukru
  • 2 jajka
  • 150 ml śmietanki 30%
  • 150 ml oleju
  • 12 dużych pianek waniliowych Marshmallow
Krem do babeczek:
  • 100 g pianek waniliowych Marshmallow
  • 50 ml śmietanki 30% + 150 ml śmietanki 30% do kremu
  • ½ łyżeczki Barwnika spożywczego czerwonego Dr. Oetkera
  • 250 g kremowego serka, typu Philadelphia
  • 80 g cukru pudru
  • 1 Śmietan Fix- Dr. Oetkera
  • Do dekoracji:
  • Mini pianki Marshmallow
Wskazówki

Ciasto:

Krok 1

Piekarnik nagrzej do 180°C. Foremkę do babeczek wyłóż papilotkami.

Forma do muffinek z papilotkami
Krok 2

Przesiej mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Dodaj cukier i dokładnie wymieszaj ze sobą wszystkie suche składniki.

Mąka, proszek do pieczenia, kakao i cukier w miseczce
Krok 3

Jajka, śmietankę i olej wymieszaj.

Jajka, śmietanka i olej w szklanej miseczce
Krok 4

Do mokrych składników dodaj porcjami suche, mieszając krótko, tylko do połączenia masy.

Mokre i suche składniki na muffinki
Krok 5

Surowe ciasto wyłóż do papilotek. W środek każdej muffinki włóż 1 piankę. Piecz przez 25 minut. Upieczone babeczki wystudź na kratce do pieczenia.

Ciasto czekoladowe i pianki w papilotkach

Krem:

Krok 6

W misce nad garnkiem z gotująca się wodą umieść pianki, 50 ml śmietanki i czerwony barwnik. Rozpuszczoną masę przestudź

Krok 7

Serek utrzyj z cukrem pudrem.

Krok 8

Dodaj rozpuszczoną masę piankową i mieszaj do połączenia składników.

Krok 9

Ubij 150 ml śmietanki . Pod koniec ubijania dodaj śmietan-fix.

Krok 10

Gotowy krem przełóż do rękawa cukierniczego i udekoruj nim muffinki. Dodatkowo, każdą posyp mini piankami.

Składniki
Ciasto:
  • 250 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
  • 2 łyżki kakao
  • 150 g cukru
  • 2 jajka
  • 150 ml śmietanki 30%
  • 150 ml oleju
  • 12 dużych pianek waniliowych Marshmallow
Krem do babeczek:
  • 100 g pianek waniliowych Marshmallow
  • 50 ml śmietanki 30% + 150 ml śmietanki 30% do kremu
  • ½ łyżeczki Barwnika spożywczego czerwonego Dr. Oetkera
  • 250 g kremowego serka, typu Philadelphia
  • 80 g cukru pudru
  • 1 Śmietan Fix- Dr. Oetkera
  • Do dekoracji:
  • Mini pianki Marshmallow
Muffinki i babeczki ->

Przepisy z kategorii Muffinki i babeczki

Wszystkiego słodkiego
01:00
12
Łatwy
Babeczki piernikowe