Dżem gruszkowy


Dodatek korzennych przypraw sprawia, że domowy dżem gruszkowy jest idealnym dodatkiem do domowych wypieków.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
-
Krok 1
Gruszki umyj, obierz, wykrój gniazda nasienne, a następnie pokrój w dużą kostkę.
-
Krok 2
Owoce wsyp do garnka, dodaj żelfix, wszystko razem wymieszaj i zagotuj. W trakcie gotowania do gruszek dosyp cukier i dodaj goździki oraz korę cynamonową. Ciągle mieszając, gotuj całość przez 3 minuty, po czym dolej wyciśnięty sok z cytryn.
-
Krok 3
Wszystko raz jeszcze dokładnie wymieszaj i odstaw z ognia. Wyjmij cynamon i goździki z garnka.
-
Krok 4
Wcześniej przygotowane, umyte i wyparzone słoiki napełnij gorącym dżemem, zakręć i odwróć do góry dnem na około 5 minut.
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze