Brzoskwiniowy sernik na zimno
🍑 Brzoskwiniowy sernik na zimno 🍑 będzie wspaniałą ozdobą wiosennego stołu. 🍀 Lekki, o delikatnej strukturze i co najważniejsze - z pięknym wykończeniem! Sernik zalałam galaretką, a następnie dodałam na nią puszystą chmurkę ze zblendowanej galaretki. Wierzch ciasta dodatkowo ozdobiłam motylkami z białej czekolady :) Ten przepis to bardzo dobry pomysł na Wielkanocne ciasto! 🐇
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie brzoskwiniowego sernika na zimno:
-
Krok 1
Serki wyjmij z lodówki przed przystąpieniem do pracy - żeby ogrzały się do temperatury pokojowej. Tortownicę o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia.
-
Może się przydać
Tortownica to forma idealna do pieczenia biszkoptów na tort, ale też innych okrągłych ciast. Szeroki wybór znajdziesz w naszym sklepie Wszystkiego Słodkiego.
-
Krok 2
Na dnie formy wyłóż biszkopty.
-
Krok 3
Brzoskwinie odcedź, przełóż do wysokiego naczynia i zblenduj.
-
Krok 4
Sok z brzoskwiń przelej do garnka i zagotuj. Zagotowany sok przelej do miarki i dolej wrzątku tak, by otrzymać łącznie 400 ml płynu. Do soku wsyp 2 galaretki, wymieszaj do rozpuszczenia odstaw do wystudzenia.
-
Krok 5
Serki wymieszaj ze zblendowanymi brzoskwiniami i wystudzoną galaretką. Masę przelej do tortownicy i odstaw na 2 godziny do stężenia.
-
Krok 6
Trzecią galaretkę rozpuść w 500 ml wrzątku. Podziel ją na dwie równe porcje. Kiedy przestygną, pierwszą wylej równomiernie na sernik i odstaw do lodówki do stężenia.
-
Krok 7
Drugiej galaretce pozwól całkowicie stężeć. Stężoną galaretkę zblenduj na piankę i wylej na wierzchnią warstwę sernika. Odstaw do lodówki do stężenia.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/serniki-na-zimno/brzoskwiniowy-sernik-na-zimno |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze