1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Serniki na zimno
  4. Brzoskwiniowy sernik na zimno

Brzoskwiniowy sernik na zimno

Magda - zdj─Öcie profilowe
Magda Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Brzoskwiniowy sernik na zimno b─Ödzie wspania┼é─ů ozdob─ů wiosennego sto┼éu :) Lekki, o delikatnej strukturze i co najwa┼╝niejsze - z pi─Öknym wyko┼äczeniem! Sernik zala┼éam galaretk─ů, a nast─Öpnie doda┼éam na ni─ů puszyst─ů chmurk─Ö ze zblendowanej galaretki. Wierzch ciasta dodatkowo ozdobi┼éam motylkami z bia┼éej czekolady :) Ten przepis to bardzo dobry pomys┼é na Wielkanocne ciasto :)


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudno┼Ťci
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy
  • Krok 1

    Serki wyjmij z lodówki przed przyst─ůpieniem do pracy - ┼╝eby ogrza┼éy si─Ö do temperatury pokojowej. Tortownic─Ö o ┼Ťrednicy 24 cm wy┼éó┼╝ papierem do pieczenia.

  • Krok 2

    Na dnie formy wy┼éó┼╝ biszkopty.

  • Krok 3

    Brzoskwinie odced┼║, prze┼éó┼╝ do wysokiego naczynia i zblenduj.

  • Krok 4

    Sok z brzoskwi┼ä przelej do garnka i zagotuj. Zagotowany sok przelej do miarki i dolej wrz─ůtku tak, by otrzyma─ç ┼é─ůcznie 400 ml p┼éynu. Do soku wsyp 2 galaretki, wymieszaj do rozpuszczenia odstaw do wystudzenia.

  • Krok 5

    Serki wymieszaj ze zblendowanymi brzoskwiniami i wystudzon─ů galaretk─ů. Mas─Ö przelej do tortownicy i odstaw na 2 godziny do st─Ö┼╝enia.

  • Krok 6

    Trzeci─ů galaretk─Ö rozpu┼Ť─ç w 500 ml wrz─ůtku. Podziel j─ů na dwie równe porcje. Kiedy przestygn─ů, pierwsz─ů wylej równomiernie na sernik i odstaw do lodówki do st─Ö┼╝enia.

  • Krok 7

    Drugiej galaretce pozwól ca┼ékowicie st─Ö┼╝e─ç. St─Ö┼╝on─ů galaretk─Ö zblenduj na piank─Ö i wylej na wierzchni─ů warstw─Ö sernika. Odstaw do lodówki do st─Ö┼╝enia.


Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Wi─Öcej