Ciasto śnieżny puch
Czy jesteśmy w śnieżnej krainie? Nic bardziej mylnego! Dziś przychodzę do Was z przepysznym i lekkim ciastem – śnieżny puch! ❄ To jakże mroźne ciasto, nie wymaga zbyt dużo pracy, a cieszy i rozpływa się w ustach wszystkich moich domowników. Jeśli nie mieliście okazji jeszcze go wypróbować, a macie ochotę na małe co nieco, to jak najbardziej polecam. Zobaczcie sami, jak niewiele trzeba, żeby poczuć się jak w śnieżnej krainie! 🌨
Przepis powstał w ramach współpracy reklamowej z markami: Dr. Oetker, Bosch, Kerrygold oraz Bakal.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Spód kokosowy:
-
Krok 1
Dno tortownicy o srednicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Galaretki rozpuść w 350 ml wrzącej wody. Odstaw do wystudzenia.
Twaróg wyciągnij z lodówki, by ogrzał się do temperatury pokojowej.
-
Krok 2
Herbatniki pokrusz na piasek, dodaj wiórki oraz miękkie masło.
-
Krok 3
Wyłóż na dno formy i wyrównaj. Odstaw do lodówki.
-
Wszystkiego Słodkiego poleca
Wiórki kokosowe Bakal — bogate w witaminy i składniki mineralne. Sprawdzą się we wszelkiego rodzaju wypiekach, deserach, śniadaniowych wariacjach, a także w daniach kuchni azjatyckiej.
Masa twarogowa:
-
Krok 4
Śmietankę ubj z cukrem pudrem na sztywno. Do twarogu przelej tężejącą galaretkę, po czym wmieszaj ubitą śmietankę.
-
Krok 5
Masę przelej do tortownicy i odstaw do lodówki.
Kokosowa kruszonka:
-
Krok 6
Masło rozpuść na patelni, wiórki wymieszaj z cukrem i podpraż chwilę na patelni.
-
Krok 7
Kruszonkę przełóż na ciasto, udekoruj posypką.
-
Może się przydać
W zestawie „Magia Świąt” znajdziesz aż cztery różne bożonarodzeniowe dekoracje, które wprowadzają prawdziwie magiczną atmosferę świąt.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/serniki-na-zimno/ciasto-sniezny-puch |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze