Ciasteczka z czarnym kakao i malinami


Czekolada, czarne kakao i maliny? Maj膮c pod r臋k膮 takie sk艂adniki od razu pomy艣la艂am o upieczeniu mojego ulubionego poprawiacza nastroju, czyli czekoladowych ciasteczek - tym razem z dodatkiem owoców! Charakteryzuje je rozp艂ywaj膮ca si臋 w ustach s艂odycz, któr膮 perfekcyjnie balansuje kwaskowato艣膰 malin. Ahh i ta konsystencja prawdziwego brownie! Zreszt膮, musicie spróbowa膰 tego sami! 馃槉
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudno艣ci
- 艁atwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Ciasteczka:
-
Krok 1
Form臋 z wyposa偶enia piekarnika wy艂ó偶 papierem do pieczenia.
-
Krok 2
Gorzk膮 czekolad臋 oraz mas艂o prze艂ó偶 do garnka i rozpu艣膰 na ma艂ej mocy palnika.
-
Krok 3
Cukier, cukier z wanili膮 oraz jajka umie艣膰 w misce.
-
Krok 4
W osobnej misce wymieszaj m膮k臋 z kakao i proszkiem do pieczenia oraz szczypt膮 soli.
-
Krok 5
Czekolad臋 mleczn膮 pokrój na drobne kawa艂ki.
-
Krok 6
Zmiksuj jajka z cukrami.
-
Krok 7
Przelej roztopion膮 czekolad臋 z mas艂em, zmiksuj.
-
Krok 8
Dodaj suche sk艂adniki, zmiksuj.
-
Krok 9
Dodaj pokrojon膮 czekolad臋 i wymieszaj.
-
Krok 10
Ciasteczka nak艂adaj 艂y偶kami. Maliny podziel na mniejsze kawa艂ki i delikatnie powciskaj w ciasteczka. Piecz w nagrzanym piekarniku oko艂o 10 – 12 minut.
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie doda艂 偶adnych zdj臋膰, b膮d藕 pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze